Skip to main content

Vali ve yardımcılarına suç duyurusu

Muş Haber Fotoğrafı

Türk Eğitim- Sen yönetici atamalarından yaşanan sıkıntıların haksızlık olduğunu iddia ederek, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Muş Vali Yardımcısı Mustafa Karaca ve bazı il Valileri ve Vali yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye geneli yetkili sendika olan Türk Eğitim Sen Genel Merkezi yönetici atamalarından yaşanan sıkıntılardan ötürü Erzurum, Muş ve Bilecik Vali ve Vali Yardımcılarını mahkemeye verdi. Sendika avukatları tarafından yapılan suç duyurusu; Muş Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na Gönderilmek Üzere Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na verildi. Konu ila alakalı olarak açıklama yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, sendikanın suç duyurusunda bulunduğunu daha yeni öğrendiğini ifade ederek, savcılığın konu hakkında aykırı bir şey tespit etmesi halinde kendisinin konu ile alakalı olarak ifade evereceğini ve yapılan her şeyin arkasında olduğunu dile getirdi. Konunun uzatılmaması gerektiğini düşünün Vali Erdoğan Bektaş, ilimizde bulunan okulların daha iyi yönetilmesi için kim olursa olsun gerekli işlemleri yapacağını ve yönetim olarak yapmış olduklarının da arkasında olduklarını kaydetti. Kendilerinin yapmış olduğu durumun Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yapıldığını ve yapılan bu işte, görevi kötüye kullanmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, sözlerini “ kim Görevini iyi yaparsa başımın üstünde yeri var. Her zaman destek vereceğim. Yaptıklarımızın da arkasındayız” diyerek tamamladı.

“3 İLİN VALİSİNE VE VALİ YARDIMCILARINA SUÇ DUYURUSU”
Türk Eğitim Sen İnternet sitesinde yer alan Muş, Erzurum ve Bilecik Valilerine suç duyurusunda bulunduk ibareleri yer alırken yazının devamında ise şu ifadeler kullanıldı; Yönetici atama duyurusu konusunda skandal uygulamalar yapan Erzurum Valisi Sami Bulut, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, Bilecik Valisi Musa Çolak, Vali Yardımcısı Metin Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Enver Kandil hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca 2008/74 nolu genelgede bulunan Biran önce talimatına uymayan ve illerdeki boş yöneticilikleri duyuruya çıkarmayan tüm valilikler hakkında suç duyurusu çalışmalarınız devam etmektedir. Türk Eğitim-Sen, yönetici atama konusu çözülene, gündemden düşene kadar, uygulamayı engelleme içerisine giren tüm yöneticileri kamuoyuna deşifre etmeye ve hakkında yasal işlem yaptırmaya devam edecektir. Sendika avukatları, Avukat Ömer Sarpdağ, Avukat Hatice Akalan, Avukat Hilal Kezban Düzgün ve Avukat Emel Irgat Sarpdağ tarafından Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusunda ise şu ibareler yer aldı; MÜŞTEKİ: Türk Eğitim Sen (Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası),

ŞUÇ: Duyurusu Yapılan Okul ve Kurum İsimlerinin Listeden Çıkarılması – Duyurusu Yapılan Okullara Atama Yapılmaması – Görevi Kötüye Kullanma

SUÇ TARİHİ Ve YERİ: Aralık 2008 / Muş İli
İZAHAT: Şüpheliler 02 Aralık 2008 gün ve 25828 Sayılı yazıyı düzenlemiş olup, söz konusu işlem ile daha önce duyurusu yapılan okul ve kurum isimlerini listeden çıkarmışlardır. Şüpheliler 21.11.2008 gün ve 25155 sayılı yazı ile atama yapılacak okul ve kurumların isimlerini ilan etmişlerdir. Ancak 02 Aralık 2008 gün ve 25828 Sayılı yazı ile;

*Korkut İlçesi Korkut Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nu
*Malazgirt İlçesi Malazgirt Alparslan Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nu
*Varto İlçesi Varto Çaylar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nu
*Merkez İlçesi Alparslan Sağlık Meslek Lisesi’ni
*Malazgirt ilçesi Anadolu Kız Meslek ve K.M.L.ni
* Hasköy Halk Eğitim Müdürlüğü’nü listeden çıkarılmışlardır.

Şüpheliler 21.11.2008 tarihinde münhal bulunan okul ve kurumları ilan etmiş, akabinde 02.12.2008 tarihinde söz konusu okulların yöneticilik kadrolarında herhangi bir değişiklik olmadığı halde yukarıda isimleri belirtilen okul ve kurumları ikinci listede ilan etmemiştir.

Bu anlamda şüpheliler hukuka aykırı olarak işlem tesis etmiş olup, görevlerini kötüye kullanmışlardır. Kamunun zararına ve müvekkil sendika ve eğitim çalışanlarımızı mağdur edecek şekilde işlem tesis eden şüphelilerden şikâyetçiyiz.

Yukarıda arz ve izah edilen ve re’sen araştırılacak hususlarda dikkate alınarak; Şüphelilerden Şikâyetçiyiz. Cezalandırılmasını Duruşma gün ve davetiyesinin tarafımıza tebliğini, Yargılama harç, masraf ve ücreti vekâletin karşı yan üzerinde bırakılmasına, gereğini bilvekale arz ve talep ederim.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri