Kısa adı TİSVA olan Türkiye İsrafı Önleme Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanı ve Diyarbakır eski Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, Vakıf tarafından uygulanan mikro kredi projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Vali Vedat Büyükersoya bilgi sundu.
Kadınların ekonomik hayata kazandırılması için yürüttükleri faaliyetleri anlatan Akgül, 10 yılda 68 il, 32 ilçe olmak üzere toplam 100 şubede 60 binden fazla dar gelirli kadına, 234 milyon lira mikro kredi vererek binlerce kadının girişimci olmalarını sağladıklarını ifade etti.
Vali Vedat Büyükersoy; Her yönüyle daha iyiye giden ülkemizin ekonomisine kadınlarımızın katkısı yadsınamaz. Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşında ve Cumhuriyetimizin kurulmasında omuz omuza mücadele verdikleri gibi Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak adına da özellikle kalkınmada üzerlerine düşeni ziyadesiyle yapmaktadırlar dedi.
Kadınların iş hayatına kazandırılmasının önemli olduğunu belirten Vali Büyükersoy, Fırsat verildiği takdirde kadınlarımızın, iş hayatında neleri başardıklarını görmek çok zor değildir, diye düşünüyorum. Bu anlamda onların iş hayatına kazandırılmasına vesile olan her girişimin, her oluşumun destekçisiyiz. Sizlere, bu almış olduğunuz sorumluluktan ötürü ayrıca teşekkür ederim diye konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


