Skip to main content

Vali müteahhitleri uyardı

Muş Haber Fotoğrafı

Bir süre önce yapılan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği seçimlerinin ardından Başkan Şeyhmus Sinecem ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Erdoğan Bektaş önceki gün akşam saatlerinde iade ziyaretinde bulundu. Müteahhitlerle bir araya gelmek istediğini TSO Başkanı Sinecem’e ilettiğini kaydeden Vali Bektaş, Başkanlığında saat 18.30’da başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

İş sezonunun yaklaştığını ve müteahhitlerin dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunan Vali Bektaş, aşırı kırımla ihale alan ve batan müteahhitlerin gözünün yaşına bakmayacağını söyledi. İhalelere girmende önce kriterleri iyice gözden geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Vali Bektaş, “sözleşmeyi iyice okuyun, işin keşfini gidin yerinde inceleyin, zarar etmeyeceğiniz şekilde fiyatını belirleyin, ihalelere öyle girin. Zarar edecek şekilde kırkımlı iş almayın, batarsanız gözünüzün yaşına bakmam” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen müteahhitlerle istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Şeyhmus Sinecem, göreve başladıktan sonra Vali Bektaş’ı ziyaret ettiklerini ve böyle bir toplantını yapılmasın istediklerini hatırlatarak ileride diğer meslek grubundaki üyelerinde katılacağı bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Müteahhitlere uyarılarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, Öncelikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen Şehmus Sinecem Beye görevinde başarılar diliyorum. Başkanımızın yeni görevinde başarılı olmasını diliyoruz. Her zaman değişimde yeniliklerde fayda vardır. TSO şehir hayatında çok etkilidir. Bize göre nispeten birçok vilayetin kalkınması sürecinde oraların yani ticaret sanayi odalarının önde olduklarını şahsen gözledim” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlıklarının kalkınmada önemli bir misyon üstlendiklerini ifade eden Vali Bektaş, “Örneğin Malatya gibi illerin kalkınmasında TSO’ların etkisi fazla olmuştur. Vilayetimiz Muş’ta gelişmeye müsait ve gelişmeye hazır bir şehirdir. Bizde bunu TSO olsun diğer odalarımız olsun hepsinden etkili olmalarını bekliyoruz. Yeni büyük bir seçim yaşayacağız, mahalli seçimlere idareci, yönetici arkadaşlarımızla hep birlikte tetikleyebilirsek, hızlandırabilirsek ve bizim umduğumuz yerlere gelinmesini sağlayabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Vali Bektaş, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, meclis üyeleri ile birlikte bizi ziyarette geldiklerinde bu toplantının yapılması gerektiğini belirttiler. Malumunuz inşaat sezonu açılmadan önce müteahhit arkadaşlarımızla bir araya gelip bazı konuları paylaşmak istediğimi söylemiştim. Aynı iş konumunda çalışıyoruz ve birbirimizin yardımcısıyız. Bir memlekette sanayi yoksa para dönmüyorsa insanlar ekmek parası kazanamıyorsa bu memleketin varlığından söz edilemez. Benim önceliğim ekonomidir, iş adamıdır, sanayidir, ticarettir. Ekonomi düzgün gidince her şey düzgün işlemeye ve gelişmeye başlar. Ekonomi düzgün değil de sağlık, asayiş düzgün diye düşünüyorsak hayır, her şeyin başında ekonomi gelir. İnsanlar karnını doyurursa diğer işlerin hepsi düzene girer. Bir memlekette ekonomiyi mutlaka yakalamamız gerekir. Bunda da baş faktörler sizlersiniz. Yani meclis üyeleri, esnaf ve tüccarlar. Dolayısıyla biz sizin yürüdüğünüz yolları genişletmek, açmak ve yardımcı olmak isteriz. Ben şahsen misyon olarak bunu görüyorum. Ondan sonra işlerimiz kolaylaşıyor. Muş’ta görev sürecim 9 ayı doldurdu. Bu 9 ayda ekonomi üzerinde çalıştım. Muş’ta ekonominin canlanması üzerinde kalkınmanın sağlanacağına inandığım için yapıyorum. Yine söylüyorum ekonomi önceliklidir. Muş’ta oluğu gibi Hakkari, Şırnak, İzmir’de de aynı yani kısaca her yerde ekonomi önceliklidir” şeklinde konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen müteahhitlerle istişare toplantısında konuşan Vali Erdoğan Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi biz yeni bir sezona hazırlanıyoruz. Mart ayı sonu itibarıyla inşaat sezonu başlayacak. Elimizde müteahhit işine yönelik bir kanun var. Bu kanun ihale kanunudur. Yine daha dar çerçevede bizim hizmet birliklerinin tabi olduğu bir kısım ihale yönetmelikleri var. Bu vatandaşın ihtiyacı olan okul, sağlık ocağı, yol ve köprü gibi yerler yapılacak. Bunu da devletin kendi makineleri ve elemanları yapamıyor. Bunu yapması mümkün değil. Zaten de yapmaması gerekiyor. Büyük bir hızla da devlet bu işlerden elini çekiyor. Devlet bu işleri yapamıyor, ancak burada da bunları yapacak birilerine ihtiyaç var. İşte bu işlere biz kaynak arıyoruz ve hedeflerimizde bu kaynaklarla yani milletten toplanan kaynaklarla hizmetlerin en iyi şekilde yapılması gerekir. Yani az bir maliyetle en iyi şekilde yapılması gerekmektedir. Peki, buna nasıl ulaşacağız? İşte elimizdeki kanuna göre hareket edeceğiz. Fakat bu kadar müteahhit arkadaşımızın bu sektörde olması bir anormalliktir. Bu doğru değildir. Müteahhitlik bir meslektir. Mesleki ehliyet gerektiren bir iştir”.
Bazı müteahhitler kamu ihale kanunundaki değişikliklerle ilgili olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri