Skip to main content

Vali geri adım atmadı

Muş Haber Fotoğrafı

Valilik tarafından yaptırılacak olan Türbe İş Merkezi’nin yerini almak isteyen esnaflar dün Vali Erdoğan Bektaş ile bir kez daha görüştü. Vali’yi ikna edip iş merkezinin yapılacağı yeri almak isteyen esnaflar beklediği yanıtı alamadı. Bu teklifi daha önce yaptıklarını belirten Vali Bektaş, “artık herkes böyle bir çalışma içerisinde olduğumuzu biliyor” diyerek ısrarını sürdürdü.

Vali Erdoğan Bektaş, yapılacak olan iş merkezinin bulunduğu alanda bulunan 13 esnafla bir araya geldi. İş merkezinin yapılacağı ve mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait alandaki esnaf, tahliye edilmeleri halinde mağdur olacaklarını aktardılar.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen toplantıya Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra, MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ve esnaf katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, yapılacak iş merkezinin bulunduğu alandaki esnafın sorunları dinlendi. Projenin değiştirilmesi için son bir umutla toplantıya katılan esnaf, Vali Bektaş’ı ikna edemedi.

Esnaflarla görüştükten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, daha önce esnafa teklifte bulunduklarını ama esnafın bunu kabul etmediğini söyledi.

Abdullah Yiğit isimli esnaf da, mevcut projenin meslek gruplarına uymadığını ifade ederek; “Sayın valimizi bir proje hazırlayıp bulunduğumuz dükkanların yerine iş merkezi kurmayı düşünüyor. Gerçekten oradaki çirkin görüntünün ortadan kaldırılması için güzel bir proje hazırlanmış. Yalnız bu proje Büyükşehirlerde uygulanabilir. Muş gibi küçük illerde bu iş merkezinin çalışma ihtimali çok düşük. Kendi meslek gruplarımıza göre bir proje hazırlanabilirdi. Bu proje hazırlandığı zaman bizlerin de görüşü alınabilirdi. Böyle bir girişim olmadı. İşyerini tahliye etmemiz söyleniyor. Bizim vatandaştan alacaklarımız var. Bu sıkıntılarımız aşmak için toplantıya geldik ama bir sonuç alamadık. Muş’ta çok sayıda iş hanı var ama giriş katı hariç diğer dükkanlar iş yapmıyor. Hazırlanan projedeki dükkanlar bizim meslek gruplarına uymuyor ve çok küçük” şeklinde konuştu.

İş merkezi için proje hazırladıklarını ve bazı dükkanları da ihale yoluyla sattıklarını belirten Vali Bektaş, projenin iptalinin mümkün olamayacağını kaydederek; “Şehrin kronikleşmiş sorunlarıyla uğraşmak zordur. Bu sorunları çözmeye çalıştığınız zaman bazı arkadaşlarımız kendilerinin rahatsız olduğunu, zarar ettiğini söyleyebilir ama bizim derdimiz uzun vadeli çözümler peşine düşmektir. Uzun vadeli çözüm herkesin yararınadır. Biz orada giderek müşteri kaybeden, prestij kaybeden bazı işyerlerimiz vardı. Oradan toparladık ve gelecek vaat eden bir projeye dönüştürüp kamuoyuna sunduk. Artık herkes orada böyle bir proje yapıldığını biliyor. Bir kısım insanımız gelip şartname aldı, bir kısım insanımız da gelip dükkan aldı. Oradaki kiracılarımız bugüne kadar Özel İdare’nin arsalarından ekmek sahibi oldular. Bu saatten sonra da onların eski haklarını korumak için belli avantajlar sağladık. Başkalarından daha avantajlı şartlarda işyeri sahibi olma imkanı sunduk. Bugün son kez kendilerini topladık ve konuyu bir daha anlattık. Bu arkadaşlarımıza daha önce bir teklifimiz olmuştu ama onu kabul etmediler. Şimdi ikinci bir teklif sunuyoruz. İlk teklifimizi kabul etmedikleri için yanıldıklarını ifade ediyorlar ve oraya dönmek istiyorlar. Artık oraya dönmek mümkün değil. Çünkü bu proje şekillendi, yapılacağı konusunda ilan edildi, herkesin bilgisi oldu ve bir kısım işyeri de satıldı. Bu saatten sonra bu arkadaşlarımıza ikinci teklimize uymak düşer. Gerçekten onların ortada vadede yararlı olacak bir teklifle karşılarına çıkıyoruz. Biz orası için ihaleye devam ediyoruz, kısa süre sonra yıkıma da başlayacağız. İnşallah kış mevsiminden önce en azından işyeri kısmını yapıp işyerine sahiplerine teslim etmek istiyoruz. Ben arkadaşlarımın biraz daha uzun vadeli düşünmelerini istiyorum. Yapılan iş kesinlikle onların da yararınadır. Şehri güzelleştirecek, o bölgeyi canlılık getirecek, ticari ağırlık kazandıracak bir proje geliştirilmiştir. Arkasından da başka projelerimizin geleceğini umuyoruz. Bu konuda kamuoyunun yardımını bekliyoruz” diye konuştu.

Mevcut kiracılara kolaylık sağlayacaklarını vurgulayan Bektaş; “Mevcut kiracılarımızın istediği işyerlerini tercih hakkı tanıyoruz. 24 ay taksitle satışını yaptığımız dükkanları kiracılarımıza 36 ay taksitle satıyoruz. Yüzde 10 olan peşin indirimini kiracılarımıza yüzde 15 olarak belirledik. Bunları şartnameye yazdık ve ilan ettik. İldeki diğer iş hanlarında kapısı dışarı açılan dükkanlar iş yapar ama diğerleri yapamaz. Bizim yapacağımız yerde öyle bir sıkıntı yok. Çünkü bütün dükkanların kapısı iş merkezi içerisine bakıyor. O projenin özelliği bu. Biz projenin yararlı olacağına inandık” diye konuştu.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ise, daha önce arsayı satın almaları için esnafa teklifte bulunulduğunu söyleyerek; “Maalesef o gün esnafımız o teklifi kabul etmedi. Sayın Valimiz de aradan bir yıl geçtikten sonra proje hazırladı. Bu proje hazırlanırken esnaf odalarından görüş alınabilirdi. Çünkü mevcut projedeki dükkanlar çok küçük. Esnafın meslek grubuna uymuyor. Esnaf ya oraya geçemeyecek ya da meslek değişikliği yapacak” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri