Vali Çınar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, tüm zor şartlara rağmen, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen milli mücadelenin başladığı tarihin 19 Mayıs 1919 olduğunu belirtti.
Vali Çınar, şunları kaydetti: “Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında kenetlenerek hiç bir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, birliğinin ve bağımsızlığının elinden almasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. 19 Mayıs’ta başlayan bağımsızlık mücadelesiyle ilk adımları atılan Cumhuriyetimizin, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için bizlere ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Unutulmamalıdır ki hepimizin ortak sorumluluğu olan gençlerimizin başarısı, Cumhuriyetimizi yüceltecek yegane unsurdur. ”
Çınar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını
Şark Telgraf Gazetesi


