Skip to main content

Vali Bektaş; Muş gelişiyor

Muş Haber Fotoğrafı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile Muş’ta yaptırılacak olan 300 yataklı 400 kişi kapasiteli Devlet Hastanesinin temel atma töreninde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, Muş’un giderek geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini kaydetti.

Muş-Bitlis Karayolu güzergâhında yaptırılacak olan hastanenin temel atma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİ’DEN DEDE’YE TEŞEKKÜR
Hastanenin yapılacağı arsayı tahsis eden Belediye Başkanı Necmettin Dede’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Erdoğan Bektaş, “Bugün burada bu mutluluğu yaşarken, en başta Belediye Başkanı Sayın Necmettin Dede’ye ve encümenlerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

DEVASA YATIRIM
Yeni yaptırılacak olan hastanenin 56 milyon TL bütçesi olduğunu hatırlatan Vali Bektaş, “Bir fikir oluşturması açısından şunu belirtmeden geçemeyeceğim. İl Özel İdaresinin 2010 yılı bütçesi 26 milyon TL iken, yeni yapılacak olan Muş Devlet Hastanesinin bütçesi tam 56 milyon TL’dir. Bu rakam bile bu devasa eserin ne derece önemli bir yatırım olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.
İlçelerde yeni yapılacak olan hastanelerle ilgili olarak konukları kısaca bilgilendiren Vali Erdoğan Bektaş, “Bu güzel yatırımın yanı sıra Bulanık ilçemizde, Bulanık Devlet Hastanesinin yapım işi devam etmekte, yine Varto Devlet Hastanemizin proje çalışmaları tamamlandı ve kısa bir süre içerisinde ihale işlemleri gerçekleştirilecek. Eskiden 27 uzman hekim bulunan Muş’ta şu anda 127 uzman hekimimiz görev yapmaktadır. Bunların yanı sıra 13 uzman hekimimiz de özel hastanelerde görev yapmaktadır. Küçük bir ilçede bile bir pratisyen hekim bulmanın ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerden biri olarak, bugün gelinen noktanın ne kadar büyük önem arz ettiğini çok biliyorum” diye konuştu.

BUGÜN İHRACATTAN BAHSETMEK BÜYÜK BAŞARIDIR
2 yıl öncesine kadar Muş’ta ihracatın yok denilecek kadar az olduğuna dikkat çeken Vali Bektaş, Muş’taki ihracatın giderek arttığını söyledi. 2008, 2009 ve 2010 yılı ihracat rakamlarını açıklayan Vali Bektaş konuşmasına şöyle devam etti: “Son yıllarda, sağlık alanında olduğu gibi yatırım ve istihdam alanında da büyük gelişmeler yaşanıyor. Eğitimde, sağlıkta, sanayileşmede çok güzel adımlar atılıyor. Şüphesiz ki, bunda tüm şehrin katkısı olduğunu söylemek gerekiyor. Bu güzel tabloya, yeni yapılacak olan Muş Devlet Hastanesinin de eklenmesi şehrimize yeni bir çehre kazandıracaktır. Muş gelişiyor, gelişmeye devam ediyor. Bu gelişme sürecinde katkısı olan herkesi, tek tek tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni yapılacak olan devlet hastanesinin halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum”. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri