Skip to main content

Vali’den birinci çiftçilere altın

Muş Haber Fotoğrafı

‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor 2009’ bilgi yarışması Şanlıurfa elemelerinde bölge birincisi olarak Türkiye finaline yükselen kadın çiftçilerimiz Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ettiler.
Tarım Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışmanın Şanlıurfa’da düzenlenen bölgeler arası elemelerinde birinci olarak 4-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ Türkiye finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazanan kadın çiftçilerimiz Vali Erdoğan Bektaş tarafından altınla ödüllendirildiler.
Birinci olan çiftçiler Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan ile birlikte Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Şanlıurfa’da düzenlenen elemelerde birinci olarak ilimizi finalde temsil etmeye hak kazanan kadın çiftçilere Vali Erdoğan Bektaş tarafından çeyrek altın hediye edildi.
Geçen yıl düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ bilgi yarışmasında Türkiye birincisi olan kadın çiftçilerden sonra bu yılda kadın çiftçilerimizin finale yükselmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Erdoğan Bektaş; “geçen yıl düzenlenen yarışmada kadın çiftçilerimiz birinci olarak hepimizi mutlu etmişlerdi. Bu yıl ki çiftçilerimiz de aynı başarıyı sergileyerek finale yükseldiler. Bilindiği gibi geçen yıl Muş’lu kadın çiftçiler Türkiye birincisi olduğu için bu yıl ki Türkiye finali 4-5 Temmuz tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek. Yapılacak olan Türkiye finaline ev sahipliği yaptığımız için ayrıca memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Kadın çiftçilerimizden bu başarılarını devam ettirmelerini ve Türkiye finalini de kazanmalarını bekliyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kadın çiftçilerin Türkiye birinci olmasından dolayı çok memnun olduğunu, ancak bu birinciliğin tarım alanında aynı yönde olmasını arzu ettiğini dile getiren Vali Erdoğan Bektaş; “gönül isterdi ki; kadın çiftçilerimizin göstermiş olduğu başarıyı tarım alanında da gösterebilelim. Yarışmada birinci olduğumuz gibi tarımda da Türkiye’nin birinci ili olalım. İstenildiğinde, azim gösterildiğinde başarılamayacak hiçbir şey yoktur. Geçen sene OKS Türkiye birincisi ilimizden çıktı. Demek ki çalışınca her şey başarılabiliyormuş” dedi.
Muş ekibinin 2008 yılında Türkiye birincisi olduğunu ifade eden Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan, yapmış olduğu açıklamada, “Muş ekibi sorulan 15 sorunun 13’üne doğru cevap vererek Bölge finalinde birinci, Batman İli ikinci, Van İli üçüncü olmuştur. Yarışmada birinci olan ekibe yarışmacıların her birine bin 500 TL para ödülü ve 1’er adet Çamaşır Makinesi, ikincilerin her birine bin TL para ödülü ve Elektrik süpürgesi, Üçüncülere 750 TL para ödülü ve her birine 1’er Mutfak Robotu ödül verilmiştir” dedi.
4-5 Temmuz tarihlerinde Muş’ta yapılacak Türkiye finaline bayan çiftçilerimizin aralıksız olarak çalıştığını kaydeden Özarslan; “İlimizde yapılacak olan Türkiye finalinde ilk 3 dereceye giren yarışmacılara proje bütçesinden Genel Müdürlükçe ve sponsor firmalar tarafından öngörülen ödüller verilecektir. Yarışmaya tüm halkımız davetlidir. Tarım İl Müdürlüğü çalışanları 2009 yılında da kadın Çiftçilerle beraber azimli ve yoğun bir çalışma göstererek Türkiye birinciliği hedeflemektedir” dedi.
Muş’ta gerçekleştirilecek olan Türkiye finalinde ilimizi temsil edecek olan bayan çiftçiler Dilan Oğuz ve Sedar Kılıç ise yapmış oldukları açıklamada, geçen yıl elde edilen başarıyı bu yıl kendilerinin de tekrar edeceklerini ve Muş’un adını herkese duyuracaklarını söylediler.
 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri