Muş’ta bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, parfüm kullanılarak polis köpeklerinin koku almasının engellenmesi için kamufle edilen uyuşturucu dolu çanta polis köpekleri tarafından tespit edilirken olayla ilgili de 2 kişi gözaltına alındı
Muş’ta polis tarafından sürdürülen yol aramaları kapsamında bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, parfüm kullanılarak kamufle edilmeye çalışılan içinde uyuşturucu bulunan çanta ile aynı kokudan kullanarak otobüste seyahat eden narkotik köpeği Oskar tarafından bulundu.
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Bitlis-Muş karayolunda durdurulan bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, çanta içinde 4 kilo 436 gram toz esrar ele geçirildi. Yapılan aramada polis köpeğinin otobüsün bagaj kısmında tepki verdiği çantayı açan polisler, toz esrar kokusunun bastırılması için valiz içerisine parfüm sıkıldığını tespit etti.
Uyuşturucu maddenin kime ait olduğu ise Oskar’ın yolcular arasında yaptığı aramada parfüm kokusundan belirlendi.
Olayla ilgili olarak otobüste seyahat eden iki kişi göz altına alınarak çıkarıldıkları adli makamlar tarafından uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan tutuklandı.
Muş Manşet Gazetesi


