Skip to main content

Türenç; medya en zor dönemi yaşıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) seminerinde “Medya ve Siyaset”,konulu bir konuşma yapan, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, medyanın Cumhuriyet tarihinde en kötü, en zor dönemini yaşadığına dikkat çekti.
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)’nin 58. eğitim semineri Muş’ta gerçekleştirildi. Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşma yapan, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, medyanın Cumhuriyet tarihin en kötü ve en zor dönemini yaşadığını dile getirdi. Türenç: “Neden bu böyle oluyor. Şunun için oluyor. Türkiye’yi yönetenler medyanın kendilerine yönelik eleştiriler yapmasına çok sıcak bakmıyorlar. Yani bu eleştirilerin yapılmamasını istiyorlar. Ve ona göre bir medya dizayn etme çabasına giriyorlar. Biz yıllardan beri gazetecilik yapan insanlar olarak ki biz askeri dönemlerden gelip geçtik”dedi.
 
Türenç : “O dönemlerin zorluğunu gördük. Ama inanın bu dönem o dönemlerden daha zorlu bir dönem. Bugün hangi gazeteci muhalefet yaparsa, eleştiri yaparsa, ona Ergenekoncu deniyor, deliller bulunuyor. O delillerin de çoğunun sahte olduğu anlaşıyor. Ama meslektaşlarımız cezaevine atılıyor. Soner Yalçın, Nedim Şener ve Ahmet Şık. Onların gözaltına alınıp sorgulanmaları ve tutuklanmaları Türkiye’de bardağı taşırdı. Çünkü bugüne kadar görülmemiş şekilde hem yurt içinden hem de yurtdışından çok büyük tepkiler geldi. Hem bu tepkiler sadece AKP iktidarına karşı olanlardan değil, AKP’yi destekleyen yazarlardan da geldi. Avrupalı kuruluşlar şunu hatırlattılar: özgür basın demokrasinin temel taşıdır. Ve bu konuda yönetime bunlara dikkat etmeleri gerektiğini, özgür basının zedelenmemesi gerektiği konusunda uyardılar. İktidar demokrasi değil, dikensiz bir gül bahçesi istiyor, yani dikensiz bir medya istiyor” dedi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, gazetecilerin hükümet baskısı altında çalıştıklarını vurguladı. Güneş:“Türkiye’de gazetecilik en zor zamanlarından birini yaşıyor. Gazeteciler bugün hem sendikasız çalıştırılıyor olmaktan hem kendi çalıştıkları kurumlardaki patronlarının ticari ilişkileri nedeniyle baskı altında olmaktan hem de patronları hükümeti kızdırmaktan çok korktuğu için sıkıntıdalar. 2 bin gazeteci yargılanıyor, 4 bin gazeteci hakkında soruşturma yürüyor, 68 gazeteci tutuklu” diye konuştu. Halkın haber hakkına hizmet eden gazetecilerin işlerini yaptığını belirten Güneş, “Gazeteciler bugün görevlerini yerine getirdiği için yargılanıyor. Yasalardaki sorunlar her politik görüşteki gazetecinin hakkında açılan davalar nedeniyle işini yapamaz hale getiriyor. Yasalardaki TCK ve Terörle Mücadele Yasası’ndaki sorunlu maddelerin değiştirilmesini istiyoruz. Bu ülkede basın özgürlüğü sorunu olduğu için soluduğumuz havada oksijen tükeniyor. Bu konuda hem medyanın hem de hükümetin çaba sarf etmesi gerekiyor” dedi. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri