Tuba Camiinde öğrencilere Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra din eğitimi de verdiklerini söyleyen Tuba Cami Müezzin Kayım-ı Fecri Yıldırım, mahalle halkının hem camiye karşı hem de din eğitimine karşı duyarlı olduğunu belirtti. Yıldırım, Elif-Ba Eğitimi, Hafızlık Eğitimi ve Din Eğitimi verdiklerini söyleyerek, mahalle halkının desteği ile başarılı olan çocuklara hafızlık eğitimine tabi tuttuklarını kaydetti.
Kursta öğrencilere Kuran-ı Kerim’in yanı sıra çeşitli dini bilgilerde verdiklerini dile getiren Camii müezzini Yıldırım “Yaz Kuran kursumuza bu yıl büyük ilgi var.. Vatandaşlar, çocuklarını sokağın tehlikelerinden korumak, ahlaklı ve dinini, doğru bilimsel bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için yaz Kuran kurslarına gönderiyorlar. Bu kurslarımızda dinimiz, hurafelerden arındırılmış bir şekilde öğretiliyor. Bunun yanı sıra aile sevgisi de aşılanarak çocukların topluma yararlı insanlar olarak yetiştirilmesine katkıda bulunuluyor. Sürekli denetim altında tuttuğumuz kurslarımız devam ediyor” dedi.
Merkez Tuba Camii’nde öğrencilere dini konularda kurs veren Müezzin Fecri Yıldırım, “Yaz Kuran kurslarımıza veliler büyük ilgi gösterip çocuklarını gönderiyor. Bizler de çocuklarımıza en doğru şekilde dinini öğretmeye çalışıyoruz. Kurslarımızda özellikle öğrencilerimize İslam’ın inanç esaslarını, güzel ahlaki bilgileri, namazı, sure ve duaları, ilmihal bilgilerini, Peygamber efendimizin hayatını ve Kur’an okumasını öğretiyoruz. Hafta içi her gün öğleden önce devam eden kurslarımızda öğrencilerimize dini konuların yanı sıra arkadaşlık, aile sevgisi ve kişisel davranışlar hakkında da bilgiler aktarıyoruz” şeklinde konuştu.
9 yıldan beri Tuba camiinde görev yaptığını hatırlatan Yıldırım, mahallenin gençlerini yaş gruplarına ayırarak din eğitimine tabi tuttuklarını vurguladı.
Şark Telgraf Gazetesi


