Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanı Ankara temaslarını sürdürüyor. Göreve seçildikten sonra Muş’ta tebrikleri kabul eden yönetim kurulu Ankara’da Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile bir araya gelmek için hafta başından itibaren Ankara’da görüşmelerini sürdürüyorlar.
Önceki gün Sanayi ve Ticaret Bakanı hemşehrimiz Zafer Çağlayan’ı makamında ziyaret eden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Meclis Başkanı Aydın Sosan ve yönetim kurulu üyeleri görüşmenin olumlu geçtiğini söylediler. Ankara temasları ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Sinecem, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın Muş için önemli hizmetler düşündüğünü ve bunları kısa sürede hayata geçireceğini ifade etti.
Çağlayan’ın teşvik ve kredilerden Muş’un faydalanması için var gücüyle çalıştığını ifade eden Sinecem, “seçildikten sonra yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanımız ile birlikte Ankara’ya geldik. Sanayi ve Ticaret Bakanı hemşehrimiz Zafer Çağlayan’ı makamında ziyaret ettik. Çok sıcak bir ilgi ile bizleri karşıladı. Muş ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bazı projelerimiz vardı. Bunların üzerinde görüşmelerimiz oldu. Sayın Bakanımız Muş için yapılabilecek her türlü proje ve çalışmaya destek vereceğini söyledi. Bir süreden beri teşvik ve kredi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Sayın Bakanımız, Muş’a önemli yatırımların gelmesi için çaba sarf ettiğini gördük. Muş’un kredilerden, kobilerden, yatırımlardan istifade etmesi için Bakanımız büyük bir fedakarlık örneği gösteriyor. Muş’ta istihdam alanlarının yaratılması için bir takım çalışmaların olduğunu bunların ilerleyen zaman diliminde daha da netleşeceğini söyleyen Sayın Bakanımızın Muş’ta kısa sürede önemli yatırımların hayata geçmesine vesile olacağına inanıyorum. Ayrıca Muş’a okul yapımı ile ilgili bir takım çalışmaların olduğunu Sayın Bakanımız bizimle paylaştı.” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hsiarcıklıoğlu’nu da ziyaret ettiklerini kaydeden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, oda için yeni bina yapımı çalışmalarını TOBB Başkanı ile paylaştıklarını ve gerekli desteği aldıklarını söyledi. Sinecem ayrıca TOBB’un Muş’ta okul yaptırmak için bir takım çalışmalar içerisinde olduğunu söyledi.
Sinecem ayrıca Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’la görüştüklerini de sözlerine ekledi.
Muşun Sesi Gazetesi


