Skip to main content

Trafik curcunası..

Muş Haber Fotoğrafı

Trafik düzenlemesi için sürdürülen çalışmaların aksine kentin en işlek yerinde çift şerit park edilen araçlar trafikte curcunaya neden oluyor.  Bir süre önce başlayan trafik düzenleme çalışmalarına sürücüler bir türlü dahil olmadı. Kentin en işlek güzergahlarında çift şeride park edilen araçlar trafikte keşmekeş yaşanmasına neden oluyorlar. Araç sirkülasyonunun bir hayli fazla olduğu İstasyon Caddesinde yaşanan curcuna vatandaşlardan tepki görüyor.

Oto park sıkıntısının yaşandığı kentte araçların ikişer sıra ile park etmesi trafikteki olumsuzluklara vesile oluyor. İlde kayıtlı bulunan yaklaşık 17 bin araç trafikte keşmekeş yaşanmasına neden oluyor. Otoparkın olmamasından dolayı şehir merkezindeki işlek caddelerde gelişigüzel park edilen araçlar trafiği çıkmaza sokarken, araç sayısının artışı çevre kirliliğini de beraberinde getiriyor.

Yaklaşık 17 bin aracın trafikte kayıtlı bulunduğu ilimizde ana ve ara yollarda yaşanan trafik keşmekeşi çözüm bekliyor. Kentin en işlek bölgeleri başta olmak üzere dört bir tarafta yaşanan oto park sıkıntısı özellikle mesai saatlerinde araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Her geçen gün artan araç sayısı Muş’ta otopark sorununu gözler önüne seriyor. Özellikle mesai saatleri içerisinde İstasyon Caddesinde yaşanan trafik curcunası sürücüleri olduğu kadar vatandaşları da rahatsız etmeye başladı. Bunun yanı sıra sürücülerin ikişer sıralarda araçlarını park etmesi trafiği olumsuz yönde etkilediği gözleniyor.

Araç sayısının artması, oto park sorununun çözümlenmemesi ana nedenler olarak gösterilirken, çevre kirliliği ve gürültüsünün getirdiği olumsuzluklarda yaşamı olumsuz yönde etkileyen unsurlar olarak dikkat çekiyor.

Trafiğin sebep olacağı çevre etkilerinin başında gürültü ve hava kirliliği gelmektedir. Trafikte araçların kullanımıyla oluşan gürültü genellikle araçların motorlarında, egzozdan ve süspansiyondan kaynaklanan gürültüdür. Trafik gürültüsü motor gücüne, hızına, seyreden taşıtların cinsine, yol eğim derecelerine ve kaplama özelliğine bağlı olarak değişmektedir. İlimizde bulunan 17 bin dolayındaki aracın trafikte seyretmesi yaşanan çevre kirliliği ve gürültüsünü gözler önüne seriyor.

Oluşan trafik gürültüsü insan yaşamıyla içice olması sebebiyle hem çevre açısından hem de insanların sağlığı açısından önemli etkiler yaratmaktadır. Trafiğin olumsuz çevre etkilerinden bir diğeri de çevre kirliliğinin en önemli parametrelerinden biri olan, canlıların içinde yaşadığı ortamı oluşturan hava kirliliğidir. Benzinli ve dizel motorların egzoz gazları hava kirliliğine neden olan kaynakların başında gelmektedir. Açığa çıkan bu emisyonlar nedeniyle çevre kalitesi düşmekte, canlıların sağlığı tehlikeye girmektedir. Ayrıca yoğun trafikten kaynaklanan ve kişiler üzerinde psikolojik ve fizyolojik olarak olumsuz etki yaratacak olan diğer bir faktör de görsel kirliliktir

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri