Skip to main content

Trafik curcunası

Muş Haber Fotoğrafı

Yaz tatilinin bitmesinin ardından şehirde hareketlilik başladı. 9 günlük bayram tatili ile birlikte adeta ölü kenti andıran Muş, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte en hareketli günlerini yaşıyor.

Ana yollar başta olmak üzere ara caddelere de yansıyan yoğunluk zaman zaman trafiğin felç olmasına neden oldu. Özellikle mesai saatlerinin bitiminde Muşta araçlarla seyir halinde olan vatandaşların sabrı tükendi. Sürücüler, İstasyon caddesinin artık trafiği kaldıracak kapasitede olmadığını ve yetkililerin yeni çözümler üretmesi gerektiğini kaydetti.

Öğlen ve akşam mesai çıkışlarında trafiğe yakalanan sürücüler, Muştaki trafik yoğunluğunun İstanbuldaki trafik yoğunluğuna taş çıkartacak cinsten olduğunu söyleyerek tepkilerini dile getirdiler. Sadece istasyon caddesi güzergahında ortalama yarım saat seyir halinde kalan sürücülerin tek tesellisi bu yoğunluğun her gün olmaması…

Muşta şehir içi taşıma işi yapan sürücüler uzun bir yaz tatilinden sonra işlerinde ciddi bir artış olduğunu kaydederek, yaz tatili süresince yolcuların çok az olduğunu ve bu durumun işlerinde düşüşe neden olduğunu ifade ettiler. Minibüsçüler, yaz tatili süresince yolcu kapasitemiz yarı yarıya düşmüştü. Kurban bayramı tatilin bitmesi ve okulların açılması ile işlerimizde yüzde yüz artış oldu. Neredeyse he seferimizi dolu yapıyoruz. Yol ağının genişlemesi yolcu kapasitemizin de artmasına neden olmuştur dediler.

Yine yaz tatili süresince neredeyse hiçbir iş yapmadıklarını belirten servis sürücüleri, 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte tekrar iş başı yaptık. Öğrenci ve öğretmen taşımacılığı yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Eğitim yılının başlaması ile birlikte servis taşıtları olarak trafikte zaman zaman yoğunlukla karşılaşıyoruz. Herkesin duyarlı ve sabırlı olması gerekir. Muş gibi küçük yerleşim merkezlerinde bu tür yoğunluklar yılın birkaç günü oluyor. Kazasız belasız bu günleri atlarız inşallah dediler.

Araç sirkülasyonunun son yıllarda arttığı kente bir günde trafiğe çıkan araç sayısının ortalama 20 bin dolayında olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan otopark sorununun da tam anlamıyla çözümlenmediğini ifade eden vatandaşlar, trafikte yaşanan curcunanın ana nedeninin ise yol kenarlarına park edilen araç olduğunu iddia ettiler.

Trafikteki yoğunluğa ve caddelerin durumuna tepki gösteren vatandaşlar, Yaz tatilinin geride kalmasından sonra şehirde birkaç gündür başlayan hareketlilik trafiğin zaman zaman kilitlenmesine neden oluyor. Çoğu sürücü araçlarını yol kenarlarına park ediyor. Belediyenin ve bazı özel sektörün hizmet sunduğu otoparklar boş kalıyor. Daha düne kadar otopark yok diyenler bile araçlarını yol kenarlarına park ediyorlar. Bu durum trafikte anlamsız bir kalabalığa ve sıkışmaya neden oluyor. Araç sahiplerinin otoparkları kullanması halinde trafikteki yoğunluğu önemli oranda azalacağına inanıyoruz dediler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri