Skip to main content

Trabzonlu öğrenciler dağcıları duygulandırdı

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağını yarışmasını ilk defa Muş’ta yaptı. Dağ Kayağı yarışması öncesinde hazırlıklarını yapan dağcılar, Trabzonlu öğrencilerle karşılaşınca duygulu anlar yaşandı.

Trabzon Karadeniz Dağcılık ve İhtisas Kulübü üyelerinden oluşan dağcıların cığ faciasında hayatını kaybetmesi üzerine hüzünlü bir faaliyet gerçekleştiren dağcılar, dün düzenlenen Dağ Kayağı Yarışması öncesinde Trabzonlu öğrencilerle karşılaşınca duygulu anlar yaşandı. Muş’ta Dağ Kayağı faaliyetini gerçekleştiren Türkiye Dağcılık Federasyonu, dün yaptığı dağ kayağı yarışması öncesi Trabzonlu öğrencilerle bir araya geldi. Trabzonlu öğrencilerle bir araya gelen dağcılar, Zigana dağında hayatını kaybeden 10 dağcı için saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile andılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun ilk defa düzenlemiş olduğu Tur Kayağı Yarışması birinci etabı Muş’ta yapıldı. İlk defa Muş Kayak Merkezinde yapılan Dağ Kayağı birinci etap yarışmasında Erzurum bölgesi birinci oldu. Düzenlenen dağ kayağı yarışmasında Mustafa Tekin, Yıldırım Beyazıt Öztürk Erzurum Bölgesinden birinci, Halit Yüce Erzincan bölgesinden ikinci, Durmuş Uçkun Isparta bölgesinden üçüncü, Nurettin Can Erzincan bölgesinden dördüncü, Mustafa Özpoyraz Niğde bölgesinden beşinci, Nevzat Tezer Sivas bölgesinden altıncı, Murat Salim Seren Konya bölgesinden 7’nci ve Yakup Yazıcı Diyarbakır bölgesinden 8’nci oldu.

ÜNAL, “DAĞ KAYAĞI YARIŞMASI İLK DEFA MUŞ’TAB YAPILDI”
Dağcılık Federasyonu olarak ilk defa Dağ Kayağı birinci etap yarışmasının Muş’ta yapıldığını belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Kurul Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal, “Bugün Muş’ta dağ kayağı temel eğitiminde, dağ kayağı yarışmasının ilk adımını burada atmak için bulunuyoruz. Bu sıralarda aldığımız bir haber gerçekten Türkiye Dağcılık Federasyonunu ve bütün insanlarımızı üzdü. Zigana dağ şenliklerindeki bir çığ olayında şehit düşen arkadaşlarımızı anımsamak için saygı duruşu ve İstiklal marşında bulunduk. Dağ kayağı koşusu ise ilk defa önemli programlara alındı. Kurallar aynı mukavemet kayağı şeklinde yapıldı. Bu yarışmaya Dağ Sporlarının bütün kamplarını bitirmiş olan sporcularımız katılacaktır. Bizlere bu spor alanında Muş’un çok büyük yardımları oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZPOYRAZ, “KARACA, ÇIĞ ALTINDA KALAN DAĞCILAR İÇİN GELEMEDİ”
Muş’ta ilk defa yapılan birinci etap Dağ Kayak Yarışmasına katılamayan Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaatin Karaca, Muş’luları unutmadığını belirten TDF Yönetim kurul üyesi ve Eğitmeni Mustafa Özpoyraz, üzüntü içerisinde olduklarını ifade etti. Özpoyraz, “Bu faaliyetlere Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanımızda buradaydı. Yalnız Zigana da meydana gelen çığda hayatını kaybeden dağcı dostlarımızın cenaze törenlerine katılmak üzere oraya gittik. Başkanımızı orada bırakıp tekrar Muş’a geri döndük. En son kendisiyle yaptığım telefon görüşmelerinden sonra tüm Muş Halkına, emeği geçenlere bizleri misafir edenlere teşekkür etmemi söyledi. Bende onun dileklerini sizlere sunuyorum.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 1960 yılında federasyon olarak kurulduktan sonra Türkiye’nin her yerinde dağcılık etkinlikleri yapmaya başladı. 1997 yılında yönetim kurulunu alan Alaatin Karaca Türkiye yayılması ve tabana ulaştırılması konusunda yönetim kurulu ile bir takım çalışmalar yaptı. Çok az sayıda olan kulüp sayısını bugün yüzlerce kulüp sayısına ulaştırdık. Türkiye’de dağcılık etkin bir spor alanına girdi. Ve şu anda da dünya seviyesine ulaşmaktadır. Tabi bunların içinde değişik branşlar var mesela Alperizm dediğimiz Sportikklanys dediğimiz tırmanış yarışmaları ve dağ kayağı olarak kategorilere ayıyoruz. Günü birlik yürüyüşleri de dâhil edebiliriz. Türkiye dağcılık federasyonu bu etkinliklerle kulüpler tarafından sürdürmeye devam ediyor. Cumartesi gününden beri burada başlayan etkinliklerimizde önce sporcularımıza dağ kayağının eğitimini verdik. Dağ kayağı eğitiminden sonra burada Türkiye’de yapılacak olan Dağ kayağı koşusunu yaptık. İki ayakta yarışma yapıldıktan sonra dereceye giren sporcularımız ülkemizi temsil etmek üzere yurtdışına göndereceğiz. 2009 yılı yarışmaları İtalya’da gerçekleşecek. Tabi bu artık tabana da yayılarak yarışmalardan sonra Dağ kayağı sporunu yapabilen sporcularımızı etkin hale getireceğiz. Biz Muş’ta gördüğümüz Misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAĞLAYAN, “TDF DAĞ KAYAĞINI BAŞARIYLA SONLANDIRDI”
TDF Yönetim Kurul Üyesi ve MUDOSK Başkanı Mehmet Çağlayan, Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2009 yılı faaliyet programında yer alan Dağ Kayağı Temel Eğitim Kursu ve 1.Ayak yarışması 24–29 Ocak 2009 tarihleri arasında Muş’ta yapılarak başarı ile tamamlandığını belirtti. Çağlayan, dağ kayağı eğitim kampı hakkında yaptığı açıklamasında “TDF 2009 yılı faaliyet programında ilimizde Dağ Kayağı Temel Eğitim Kursu ve 1.Ayak yarışmasını başarıyla tamamladı. Bilindiği üzere Zigana da çığ altında kalarak hayatını kaybeden 10 dağcı bizi üzüntüye boğmuştur. Her ne kadar üzüntülü bir durum olsa da ilimizde yapılan faaliyet başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir. TDF nin ilk defa düzenlemiş olduğu dağ kayağı 1’nci etap yarışması ilimizde düzenlendi. Bu da bizim için oldukça önemlidir. Bu nedenle TDF Başkanı Sayın Alaatin Karaca’ya teşekkür ediyorum” dedi.



 Şahin Şahin

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri