Skip to main content

Tetik; yolun sonu seçimin başı

Muş Haber Fotoğrafı

Tetik, bir grup vatandaş ile sohbeti esnasında, ‘ Her an, her şey olabilir.340-320 arasında oynayan rakamlar söz konusu. İktidar partisi tarafından uygulanan baskı ve ortaya çıkartılan listeler de onur kırıcıdır, şüpheler oluşturmaktadır. Sağduyu da çok önemli, kendi partileri içinde bir doğru yapmalarını bekliyorum Sonuçta yaptığınız şey hayır getirmiyor. Toplumun huzur, dayanışma ve adalete bağlılık duygusuna yönelik bir tehdit var bu paketin içinde. MHP olarak, vatandaşı ikna etmek ve ülkeyi AKP yönetiminden kurtarmak istiyoruz diye konuştu.
 
YOLUN SONU, SEÇİMİN BAŞI
Tetik: ‘ Korktular işte. Yolun sonuna gelmiş olan iktidarın, yaklaşan seçim zamanında, ‘işte süreniz, çabuk karar verin şeklinde hiç kimseye danışmadan, tamamen AKP geleceğini teminat altına alabilmek için yapılmış bu değişiklik paketine destek olmamız söz konusu olamaz.Her şeyden önce Anayasa değişikliği geniş bir mutabakat sağlanarak, herkesin katkı ve onayını alarak yapılmalı.Artık umudu kalmamış bir iktidara göre değil. diyen tetik; ‘ Dünyanın hiçbir yerinde oy çoğunluğu ile yapılan bir anayasa değişikliği yok, oy birliği ile yapılmakta.Hükümet 8 yıldır yapmış olduğu tüm uygulama ve işlemlerinin hesabını vermek istemiyor ve yargıyı kendine göre düzenlemek niyetinde. Niye yürütmeye yönelik dokunulmazlığın kaldırılması ve başörtülü çocukların eşit eğitim haklarına sahip olabilmesi için ya da kendilerini ifade etmek için koydukları %10 barajına ilişkin bir değişiklik yapılmıyor. sözlerini kaydetti.
 
DEĞİŞİKLİK, SİSTEMİN BİR AYAĞI İÇİN
Tetik; ‘ Yasama ve yürütme için bir değişiklik söz konusu değil, sistemin bir ayağı ile, yargı ile oynamak istiyorlar. Bundan sonraki dönemde, tek başına iktidar olamayacaklarını biliyorlar. AKP nin dürüst ve samimi olmadığı ortadadır. diyerek, ‘ Siyasi ve sosyal beklentilere karşılık verebilecek, doğru bir Anayasa değişikliği yapılmasını, MHP olarak biz de istiyoruz. Bugüne kadar yapılan 6 Anayasanın 200 maddesine yönelik, tam 34 değişiklik gerçekleştirdi.Bugün de bir değişiklik yapılması gerekiyor, ama iktidarın önerdiği ve dayatmaya çalıştığı şekilde değil dedi.
 
MİLLETİ APTAL YERİNE KOYACAKLAR
Milliyetçi Hareket Partisi Muş İl Başkanı Sadullah Tetik: ‘ Ne eşitlikler ne de demokrasi için, bu değişiklik yalnız kendileri için ‘ diyen MHP il başkanı tetik ‘ Bu kadar açık bu, resmen milleti aptal yerine koymak istiyorlar.Hani gözyaşı dinecekti? Vatandaş açlıkla, yoksullukla ve işsizlikle mücadele etmeye çalışıyor, bu pakette bunlara da çözüm var mı? Tek sorun var AKP tarafından yönetiliyor olmamız dedi. Tetik devamla: ‘ Kabuk tutmuş yaraları kanatarak, toplumun huzurunu ve kaçırmanın bir anlamı yok. Geçici 15. madde ile 12 Eylül darbecilerinden, hiç kimseye hesap soramazsınız, zaten.MHP olarak, 12Eylül darbesinde en ağır mağduriyeti yaşayan parti olarak, biz de 82 Anayasasının değişmesini istiyoruz. 22 Temmuz seçimlerinden hemen sonra, 2 Ekim 2007 yılında, AKP ye anayasa değişikliği için teklif verdik. Kabul edilmiş olsaydı, 2 yıldır bu değişikliği tartışıyor olacaktık . MHP nin tabanı ile ayrı düştüğü şeklindeki söylemler de doğru değil, bunlar çirkin birer provokasyondan başka bir şey değil. diyerek, ‘ 12 Eylül sonrası, yüzlerce vatandaşın, özgürlüğü elimden alındı, hapis yattı sözlerini kaydetti. Tetik; ‘ Geçici 15. madde, 12 Eylül darbecilerinden hesap sormak için de aradan tam 30 yıl geçmiş, ‘evet dense bile olmaz, zaten, 12 Eylül için hesap soramazsın, kandırmayın. O zaman, anayasa değişikliği yürürlüğe girdiğinden itibaren zamanın işlemesine yönelik olan MHP nin zaman aşımı önergesini kabul etsinler diye konuştu
  Muş Ovası Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri