Skip to main content

Terör yatırımları engelleyen bir teşebbüstür

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Valisi Seddar Yavuz, devletin terörle terbiye edilmek istendiğini söyledi.

Şeker Fabrikası’nda 2015 yılı yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Vali Yardımcısı Ercan Öter ve kamu kurum amirleri katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, hükümetin Muş’a büyük önem verdiğini söyledi.

2016 yılında biraz daha tempoyu artırarak, yatırımlar adına daha iyi bir yıl olmasını sağlamaları gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz; Çünkü evvelden ülkeler yarışıyordu, şimdi şehirler yarışıyor. Dünyadaki konsept değişiyor. Artık bizimde şehirlerin yarışmasına adapte olmamız gerekiyor. Şehir rekabeti son derece itici bir güç. O bakımdan sadece yatırım ve hizmetler açısından değil, ilimizin yaşanabilir bir şehir olması bakımından değerlendirmemiz gerekir. İlimiz, bölgemize göre çok büyük avantajlara sahiptir. Başta coğrafi konumu, ulaşımı, insanımızın naif ve nezaketli bir yapısı, devletine ve milletine bağlılığı, huzuru ile her açıdan ciddi avantajlarımız var. Bütün bu avantajları hep beraber iyi değerlendirmemiz gerekiyor dedi.

ÜLKE TERÖRLE TERBİYE EDİLMEK İSTENİYOR

Ülkenin terörle terbiye edilmek istendiğini ve Ortadoğu’da haritaların yeniden çizildiğini ifade eden Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Değerli arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle terbiye edilmek isteniyor. Bu çok önemli bir tespittir. Başka bir konu da, Ortadoğu haritası yeniden çiziliyor. Ortadoğuda haritalar yeniden çizilirken de Türkiyeyi içine hapsetmek, böylelikle İslam coğrafyasındaki değişikliklerden Türkiye Cumhuriyetinin söz sahibi olmaması stratejisi kapsamında çalışmalar ve gelişmeler yaşanıyor. Aslında hepimiz ne olduğuna dikkate etmeliyiz. Bugün Kürtler çok büyük acı içinde, Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden bir örgüt var ve maalesef Kürtlere en fazla zararı onlar vermeye devam ediyor. Bugün yaşanan hadiselerin hiçbirinin bir Kürt hadisesi olmadığını açıkça ifade etmem geriyor. Yarın bir gün daha kötü günlerle karşılaşmamak için hepimiz iyi düşünmeliyiz. O yüzden hepimizin bir kez daha aklına, vicdanına başvurması gereken günleri yaşıyoruz.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

Daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu belirten Yavuz; Bizim daha çok çalışmaya, üretmeye ve ürettiğimizi daha adil paylaşmaya ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 10 yılda büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Bu devrim başta ülkemizin, içteki ve dıştaki düşmanlarını rahatsız etmiş ve şer güçler ittifak etmiştir. Türkiye bugün dış borcunu sıfırlamış bir ülke, artık IMF kapılarında para dilenen bir ülke değildir. Birçok hizmet ve yatırımlarını kendisi yapabilen bir ülke konumuna gelmiştir. Böyle güçlü bir ülke, hem Türkün, hem Kürtün, hem Arapın menfaatinedir. O yüzden dünya devletleri bölgesel kuruluşlar kurarak bütünleşirken, Ortadoğuda etnik ve mezhepsel olarak toplumları bölmek ve kolay yutulabilir bir lokma haline getirme çabası var. Bu çabayı hepimiz görmeliyiz. Iraka özgürlük geldi mi? Libya Kaddafiyi arar hale geldi. Bir kez daha herkes aklını başına alsın dedi.

Terörün yatırımları engellediğini de söyleyen Vali Seddar Yavuz; Gelin Türkiyede son 10 yılda yaşanan sessiz devrimi, devletin hizmetkâr olma anlayışını hep beraber anlayalım. Dünyanın hiçbir yerinde devlet kamu düzeninden vazgeçmez. Bakın hendekler kazıyorlar, barikatlar kuruyorlar. Terörle en büyük zararı yine bölge halkı görüyor. Terör özel teşebbüslerin bölgede yatırım yapmasını engelleyen en büyük tehlikedir diye konuştu.

Toplantı, 2015 yılı yatırımlarıyla ilgili yapılan sunumun ardından sona erdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

THY’den Muş-İstanbul Seferlerine Bayram Ek Seferleri

Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı dolayısıyla Muş-İstanbul ve İstanbul-Muş uçuşlarına ek seferler…

KOSGEB’den Yeni İş Kuracaklara 2 Milyon Destek!

KOSGEB’in girişimcilere sunduğu yeni destek programı kapsamında ne kadar finansman sağlanacak? Geri ödemesiz…

Muş’ta 500 Kişiye Geçici İstihdam Sağlanacak

Muş Valiliği ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliğinde hayata…

Eğitim Haberleri

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Muş’ta Öğrenci Yurtlarında Mezuniyet Coşkusu

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Müştakbaba ve Sultan Alparslan kız öğrenci…

Kültür Sanat Haberleri

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Muşlu Genç Piyanist Bager, Uluslararası Yarışmada Ulusal Aşamaya Yükseldi

Bilkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2025 Uluslararası Piyano Yarışması’nın Türkiye kategorisinde, Muşlu hemşehrimiz…

Kırköy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin Tiyatro Başarısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması” kapsamında sahnelenen…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri