Skip to main content

Teraslandırmanın böylesi..

Muş Haber Fotoğrafı

Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Kale Bağlarına yapılan teraslandırma çalışmalarında ağaçtan eserin olmaması tepkilere neden oldu. Vatandaş, milyarlarca paranın harcandığı teraslandırmanın boşa gittiğini söyledi.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kale Bağlarında yapılan teraslandırmalardan eser yok. Devletin milyarlarca parası harcanan mahalde bir tek ağaca bile rastlamak mümkün değil. Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından geçen yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde teraslandırma çalışmalarının ihale edildiği kaydedildi. Dağlık bölgede teraslandırmanın yanı sıra ağaçların korunması için yapılan tel örgülerinde fayda getirmediği görüldü.

Yeşil alan olarak belirlenen ve milyarlarca paranın harcandığı mahalde ağaçlandırmalardan eser yok.
Kale Bağlarında Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yaptırılan ağaçlandırma çalışmalarında paralar gitti, ortada hiçbir icraat yok. İhale ile yapılan teraslandırmanın ve ağaçlandırma çalışmalarında devletin milyarlarca parasının boşa gittiğini kaydeden vatandaşlar, “milyarlarca lira harcanarak yapılan ağaçlandırma çalışmalarından eser bile yok. Bu kadar da olmaz. Devletin parası işte bu şekilde boşa gidiyor” diyerek tepki gösterdiler.

Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yaptırılan teraslandırma çalışmaları alanında bir tek ağaç bile bulunmaması görenleri şaşırtıyor. Milyarlarca lira harcanan alandaki tablo devletin parasının nasıl savrulduğunu gözler önüne seriyor. İhale usulü ile yapılan ağaçlandırma çalışması çerçevesinde etrafı tamamen dikenli tellerle çevrilip çeşitli ağaçların dikildiği alanda, bir tek ağaç bile görmek mümkün değil. Ağaçlardan eser bile kalmayan alana tepki gösteren vatandaşlar, “Buna sebep olan vatandaşlar tüyü bitmemiş öksüzün, yetimin parasıyla yapılan hizmetin hakkını nasıl verecek. Ayrıca yetkililerin bu olaya mahal vermemek için daha dikkatli olmaları gerekirdi. Kısa süre önce ağaçlandırma alanı olarak çalışılan alanda bugün hiç ağacın olmaması ve çevresindeki tel örgülerin tahrip olması oldukça şaşırtıcı. Devletin parası yerinde kullanılmalıdır” dediler.

Yeşil Kuşak Projesi kapsamında bağcıların bölgede ciddi oradan ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiği görülürken, Çevre ve Orman Müdürlüğünün yapmış olduğu ağaçlandırma çalışmalarının ise boşa gittiği görüldü. Bir bağcını diktiği ve yetiştirdiği sayı kadar ağaç dikemeyen ve milyarlarca lira harcama yapanlara tepki gösteren bağcılar, “Ağaç dikmek çok kolay ama sahip çıkmak zordur. Eğer sahip çıkılmıyorsa o zaman ağaç dikmenin bir anlamı olmaz. Dikilen ağaçlara zarar verildiği zaman devlet ekonomisine zarar verilmektedir. Devletin parasının bu şekilde harcanmasına müsaade etmemeliyiz. Yeşile ve ağaca karşı az değil çok duyarsız” dediler.

BAĞCILARA DESTEK VERİP ÖRNEK ALMAK LAZIM
Ağaçlandırma çalışmalarında örnek tutum sergileyen bağcıların bölgede yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Kale Bağlarının yemyeşil bir görünüme kavuştuğu kaydedildi. Çevre ve Orman Müdürlüğünün milyarlarca lira harcayarak sahip çıkamadığı ağaçlandırma çalışmalarından kat be kat fazla ağaçlandırma çalışması yapan ve ağaçlandırmalara sahip çıkmayı başaran bağcılar destek verilmesi halinde bu çalışmaları daha fazla yaygınlaştırabileceklerini söylediler. Bir bağcının yetiştirdiği ağacın yarısı kadar ağaç yetiştiremeyen Çevre ve Orman Müdürlüğünün yapmış olduğu harcamaların bir hayli fazla olduğu da gelen bilgiler arasında.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri