Skip to main content

Tarıma yeni hizmet binası yolda

Muş Haber Fotoğrafı

Tarım İl Müdürlüğü İstasyon Caddesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi karşısında bulunan hizmet binasını, Muş-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Kontrol Şube Müdürlüğü binasını, Otogarın alt kısmında bulunan 2 nolu hizmet binasını bir araya getirmek için çalışmalar başlattı. Kuruma ait binaların bir araya getirilmesi ile hizmetin daha etkili bir şekilde çiftçilere sunulması hedefleniyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’ konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve önerilerini almak için düzenlenen toplantıda konuşan Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan, Şu anda çokta iyi olmayan şartlar altında çiftçiye hizmet veren İl Müdürlüğüne ait binaların, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından tahsis edilen 10 dönüm arsa üzerine yapılacak yeni ve modern bina ile nefes alacağını belirtti. Çiftçilerimize geniş ve ferah bir ortamda işlemlerini yapabilecekleri, hizmet kalitesinin üst seviyede olacağı bir hizmet binası yapmak için gerekli çalışmaları başlattık diyen Özarslan; Şu anda Tarım İl Müdürlüğümüz üç ayrı binada hizmet vermektedir. Binaların farklı noktalarda olması hem bizler açısından, hem de çiftçilerimiz açısından aksaklıklar yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Bunun yanı sıra fiziki olarak ta ihtiyaca tam anlamı ile cevap veremeyen binalarımızı tek çatı altında toplamak için çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Bu bağlamdaki taleplerimizi Sayın Valimize ilettik. Sağ olsunlar kendileri de bu konu ile çok yakinen ilgilendiler ve gereken bütün destekleri sağladılar” dedi.

Yeni yapılacak olan İl Tarım Müdürlüğü Hizmet Binası için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Muş-Bitlis Yolu üzerinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi karşısındaki 10 dönümlük boş alanın tahsis edildiğini belirten Özarslan; “mevcut üç hizmet binamızı tek çatı altında birleştirme fikrimizi Sayın Valimiz ile paylaştık ve kendilerinin de onayını aldıktan sonra Toprak Mahsulleri Ofisi karşısındaki 10 dönümlük alanın ideal olduğuna kara verdik. İhale süreci ve yasal işlemlerin gerçekleştirilmesi ile birlikte binamızın temelini bu yıl atmayı hedefliyoruz. Binamızı en kısa süre içerisinde tamamladıktan sonra yeni binamıza taşınıp tek çatı altında toplanacağız. Şu an kullanmakta olduğumuz mevcut 3 binayı ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile takas edeceğiz. Yani biz binalarımızı onlara devr edeceğiz. Onlarda bize yeni hizmet binası yapacak” diye konuştu.

Yeni yapılacak hizmet binası sayesinde vatandaşlarımızın tüm resmi işlemlerini bir bölgede gerçekleştirilmesi sağlanacaktır diye Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan “Yeni hizmet binası için yaklaşık 6.5 milyon TL maliyet hesapladık. Kaynak olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden faydalanarak yeni hizmet binamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Yeni binamızda hem personelimiz hem de vatandaşlarımız aksaklıklardan büyük ölçüde kurtulmuş olacak. Yeni hizmet binasında çalışacak olan arkadaşlarımızın hizmet verimi daha da artacak, vatandaşlarımız da Tarım Hizmetlerini daha iyi şartlarda alacaktır” dedi.

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri