Skip to main content

Şükür namazı kılındı

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş ay yıldızlı bayraklarla darbe girişimine tepki göstererek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana destek verdi.

Tekbirler getirerek sloganlar atan vatandaşlar, belediye meydanında hep birlikte saf tutarak milli mücadelede şehit olanlar için dua ederek darbe girişimin püskürtülmesi nedeniyle şükür namazı kıldı.

Şükür namazı öncesi halka hitap eden Belediye Başkanı Feyat Asya 15 Temmuz hain darbe girişimin ardından hemen sokaklara akın eden Muş halkı, bugün 7 gündür bu alanları terk etmeyerek, ülkenin bağımsızlığı için sadakatini göstermiştir. Zalimin karşısında eğilmeyen ve tereddütsüz bir şekilde tepkisini ortaya koyan halkımıza müteşekkir olduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Sizlerin bu soylu ve dik duruşu zalimlere korku saldı ve salıyor dedi.

Toplumun her kesiminin bu süreçte bir araya geldiğini ifade eden Başkan Asya, Bu hain harekete karşı, vatandaşlarımızın hepsi farklılık göstermeksizin tek yürek olmuş ve bu hainlere karşı tek yürek olmuştur. Allah bu birlikteliğimizi her zaman daim etsin. Bu şuurla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur. Bugün hepimiz birlikte saf tutarak gariplerin ve mağdurların bugün cezaevlerinde ve nezaretlerde hesap veren zalimlere karşı bu halkın kurtuluşuna vesile olduğumuz için Allah huzurunda hep birlikte şükür namazı kılıyoruz. diye konuştu.

Namazdan sonra on binlerce vatandaş kol kola girerek şehir merkezinin en büyük caddesi olan İstasyonda yürüyüşe geçti. Daha sonra Vali konağının önünde toplanan vatandaşları Vali Seddar Yavuz selamladı.

Demokrasi nöbeti için sokaklara çıkan binlerce vatandaşa teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, Muşluların devletine, milletine, onuruna, demokrasiye ve şerefine sahip çıktığını belirterek Bugün yine Muş dimdik ayakta, devletine, milletine, bayrağına ve meşru hükümetine ve meşru Cumhurbaşkanına sahip çıkıyor. Bu bir bağımsızlık savaşıdır. Bunun net bekçisi olarak ifade etmek istiyorum. Türkiyeyi bir sömürge Ortadoğu ülkesi haline getirmek isteyen hainlere karşı 79 milyon vatan evladı tek yürek, tek bilek ve tek bu halinde meydanları dolduruyor. Dolayısıyla bu hadiseyi böyle görmek lazım o yüzden de tüm kardeşlerimizin siyasi görüşü her ne olursa olsun bugün sahip çıktığımız şey bağımsızlığımızdır, onurumuzdur, haysiyetimizdir, şerefimizdir, namusumuzdur dedi.

Halkı tehdit edici ve korkutucu açıklamaların yapıldığını ve bu açıklamalara sert bir şekilde tepki gösteren Vali Yavuz, Bunu herkes böyle bilsin işte bugün bu düşünceyle Muşlu kardeşlerimiz meydanlarda. Yine halkı tehdit eden korkutan açıklamalar yapmaya gayret ediyorlar. Efendim bugün geliyoruz, bizde diyoruz ki gelirseniz göreceğiniz var şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri