Skip to main content

Stratejik yerler satıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye’de özelleştirmenin arttığını ve yeni anayasanın da sorunlara çözüm olmayacağını dile getiren SP GİK Üyesi Muhittin Aytunç, “Dünyanın hiçbir yerinde stratejik yerler özelleştirilmezken Türkiye’de birçok yer özelleştirildi.”dedi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Muhittin Aytunç, ülke gündemi ve özelleştirme ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Milli Görüş Hareketi’nin yeni düzen getirmeyi amaçladığını belirten Aytunç, “Milli Görüş Hareketi anlattıkları ile gösterdikleri ile yeni bir dünyadan yeni bir liderden bahsediyordu. İslam ülkeleri ile iş birliği, İslam ülkeleri arasında ortak bir para birimi olacak olan İslam Dinarı’ndan bahsediyordu. Türkiye’de adil düzen adı ile rantiyeyi reddediyordu. Bugün de bu söylemleri alt alta yazdığımız zaman, içerde de havuz sistemi ve denk bütçe ile dünyada yeni gelişimlerin olacağının işaretini veriyordu” diye konuştu. Refah Partisi’nin dış güçler tarafından yıkıldığını söyleyen Muhittin Aytunç, “Türkiye’nin birinci partisi olan Refah Partisi özellikle dış dünyada, Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) ve Avrupa Birliğini rahatsız etti.

Bundan rahatsız olanlarda hemen harekete geçti. Buna bağlı olarak, Refah Partisi birinci parti olur olmaz, ANAP ile ortak hükümet kurma çalışmaları başlattı. Dışarıdan gelen gece 12 talimatı ile bu hükümet kurulamadı. Arkasından DYP ile hükümet kuruldu ve ilk seyahat Mısır, Libya, Nijerya’ya yapıldı” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ABD’NİN ORTAĞIDIR

AK Parti iktidarının batı ile iş birliği içinde olduğunu söyleyen Aytunç “10 yıl önce kurulmuş olan AKP,  ABD’nin doğrudan bir ürünüdür. AK Parti kurulmadan önce beraber görüştüler. 10 yıldır beraber işler yaptılar. ABD’nin Irak’ı işgal etmesine destek verdiler. Afganistan’ı işgal ettiler. Suriye için işgal hareketleri hala sürüyor. Kıbrıs’ı böldüler. Büyük Orta Doğu Projesi’nin ana hedefi olan 22 İslam ülkesini 55’e çıkarma amacında AKP ABD’ye tam anlamıyla destek verdi. En büyük tehlikelerimizden bir tanesi de komşu ülkeler ve İslam ülkeleri ile aramız açıldı” ifadelerini kullandı.

KOMŞULAR İLE ARAMIZ BOZULDU

Seçmen olan vatandaşlarda da değişme olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Muhittin Aytunç, “Bu 10 yılda en büyük değişimlerden biri de vatandaşın beynin de oldu. Vatandaşın oy verirken aradığı özellikler değişti. Din anlayışı, başörtüsü ve tesettür anlayışı değişti. Ağızda sigara, altına kot giyme anlayışı ortaya çıktı. Yandaş medyalar ortaya çıktı. Ayrıca, AKP hükümeti hakkında bir söz söyleme vatan hainliği ile aynı değerde oldu” dedi. Komşu ülkeler ile aramızın bozuk olduğunu da söyleyen Candan, “İran yetkileri bir saldırıda ilk olarak Malatya’daki radar üssünü vuracaklarını söylüyor. Durduk yerde İran ile düşman olduk. Azerbaycan ile Ermenistan yüzünden aramız açıldı. Dostlar düşman oldu düşmanlar dost oldu. Akan kan durmaz adım adım büyük İsrail devletine doğru gidiyoruz. Bu olaylardan 3. dünya savaşı çıkar. Bu on yılda şu görüldü ki; ABD gücünü kullanarak ülkelerdeki maddi ve siyasi güçleri elinde tutuyor. ABD menfaatleri kullanarak yeni düzen kurulmaya çalışılıyor. Milli Görüş buna karşı gelmek için kurulmuş bir parti idi. Bugün çıkıp sahte gözyaşı dökenler 28 Şubat’ta darbecilerle birlikte hareket etti. Fazilet Partisi’nin kapatılması için birçok sahte haber düzenledi. Milli Görüş Hareketi kaldığı yerden toplanıp devam edecektir” dedi.

TÜRKİYE’DE’Kİ STRATEJİK YERLER SATILIYOR

Türkiye’de özelleştirmenin de arttığını ve yeni anayasanın da sorunlara çözüm olmayacağını söyleyen Aytunç, sözlerine şunları ekledi: “Dünyanın hiçbir yerinde stratejik yerler özelleştirilmezken Türkiye’de birçok yer özelleştirildi. Hala Türkiye’de millet kandırılıyor. Ekonomik olarak iyi gittiğimiz söyleniyor.  Ekonomi de10’uncu olduğumuz vurgulanıyor. Bu şekliyle vatandaş devamlı fakirleşiyor. Bunun sonucunda da sağlıkta, aile içinde şiddet artıyor. Yeni çıkacak olan anayasa da belli bir süre sonra yine tartışmalara konu olacak. Her şeyi anayasalara bağlamak doğru değildir. Anayasa yapıldı. Her şey düzeldi anlayışı da doğru bir tutum ve anlayış değil. 10 yılda bir darbe yapıldığı, darbelerin içimizden yapılıp, dışarıdan desteklendiği bir gerçektir. Bundan sonra parlamentoda yapılan çalışmalar milli değerlerimize uygun olmalıdır. Bu gelişmeler idarecileri daha sağlıklı düşünmeye sevk etmelidir.”

 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri