Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Yürütme Kurulunca, milletvekili adaylarını tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları üyelerinin katılımı ile Muşta temayül yoklaması yapıldı.
Öğretmen evinde gerçekleştirilen temayül yoklamasında, Muştaki birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıf başkanları ile yönetim kurulu üyeleri oy kullandı. Saat: 09.00da başlayan oy kullanma işlemi saat: 17.00de sona erdi. 9 sandığın kurulduğu temayül yoklamasında, oy kullanma işlemi kapalı zarf usulü ile gerçekleştirildi.
AK Parti teşkilatınca STKlara yönelik ilk defa yapılan temayül yoklamasında mevcut milletvekilleri, eski milletvekili ve eski il başkanı dâhil olmak üzere 65 aday adayı için oylama yapıldı. AK Parti İl Başkanı Namık Ergünün il dışında olması nedeniyle AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil Subaşı ve il, ilçe yönetim kurulu üyelerince organize edilen seçimde AK Parti Genel Merkezince herhangi bir koordinatör milletvekilinin görevlendirilmemesi dikkat çekti. Yaklaşık 330 sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıftan, 2 bin 800 kişiye yakın kişinin oy kullanmasının beklendiği seçimlerin sonuçlarının Muşta açıklanmayacağı belirtildi.
Zaman zaman tansiyonun yükseldiği seçimde aday adayları yakınları ve taraftarları arasındaki sözlü tartışmadan sonra seçimin yapıldığı salona polis çağrıldı. Polisler oy verme ve oy sayımları yapılıncaya kadar salondan ayrılmadı.
STK temsilcileri için kurulan 9 sandıkta toplam bin 485 kişinin oy kullandığı bildirildi.
Muş Manşet Gazetesi


