Skip to main content

Son 50 yılın en sıcak kışı.

Muş Haber Fotoğrafı


Kış mevsiminin yağışsız ve sıcak geçtiği Muş’ta son 50 yılın en sıcak kış mevsimi yaşanıyor. Geçmiş yıllara oranla karın halen yağmadığı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Muş’ta adeta yazdan kalma günler yaşanıyor. Havaların oldukça iyi seyretmesi sebebiyle ağaçların budandığı ve buğdayların yeşerdiği Muş’ta böyle bir kış mevsiminin uzun yıllardan beri görülmediği belirtiliyor.


Geçen yıla oranla bir ay geciken kar ve geçen senenin aksine oldukça sıcak seyreden havalar, vatandaşların yüzünü güldürüyor. Aralık ayı içerisinde ağaç budanmasının ve Muş Ovası’nda buğdayların yeşermesinin pek alışılmış bir manzara olmadığını söyleyen vatandaşlar, sıcak seyreden havalar sebebiyle mutlu olduklarını dile getirdi. Kemal Mergen (70) isimli vatandaş, bu mevsimde havaların oldukça sıcak seyretmesinin sık rastlanan bir olay olmadığını belirterek, her yıl bu tarihte Muş’un beyaza büründüğünü ifade etti.. Aralık ayının yarısının bitmesine rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini kaydeden Kemal Mergen, “Bu yıl kar oldukça gecikti. Bunun yanında hava sıcaklıkları da fazla düşmedi. Bu mevsimde ceketle dışarıda dolaşan insanları görebilmek mümkün değildi. Ama bu yıl kış bizi şaşırttı” dedi.


Tarım ve hayvancılık yapan Haluk Dizdaroğlu isimli vatandaş da geçmiş yıllara oranla halen kış mevsimini hissetmediklerini ifade ederek, “Bugün Aralık ayının ortalarındayız. Her yıl bu mevsimde Muş’ta kar ve kış etkisini çoktan hissettirirdi. Ancak biz bu tarihte ağaç budaması yapıyoruz. Bu mevsimde bu hava yıllardan beri görülmemiş” diye konuştu.

NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri