Skip to main content

Solmaz medya günlüğünde

Muş Haber Fotoğrafı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Kalkınma Destek Proje Ofisi Koordinatörü Bülent Solmaz, Radyo FM 49’da Medya Günlüğü programına konuk olarak, projeler hakkında bilgilendirme yaptı.
 
Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve Kalkınma Destek Proje Ofisi Koordinatörü Bülent Solmaz, Medya Günlüğü programında, projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Solmaz, Proje Ofisi’nin neden kurulduğuna da değindi. Solmaz: “Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş, ildeki dinamikleri nasıl harekete geçiririz diye düşünürken, Kalkınma Destek ve Proje Ofisini kurduk. Neden Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü derseniz, çünkü daha önceden bir proje tecrübemiz vardı. Üreme Sağlığı, Hayata Merhaba diye projelerimiz oldu. Yine Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKAP)’ın ildeki 41 projenin değerlendirilmesinden, yazılımından takibine kadar görev aldık. Bilgi ve tecrübemiz vardı. Benim dışımda proje ofisinde, teknik koordinatör olarak görev alan Tarım Müdürlüğünde Şube Müdürlüğünü yapan Ziraat Mühendisi Fethi Akman, proje konusunda aynı zamanda da Türkiye’de kendini kanıtlamış biri. Bu arkadaşımızla beraber ofisi kurduktan sonra, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından, teklife çıkılan, çıkılması muhtemel bütün teklifler hakkında genel bir değerlendirme yaptık. Tabiri caizse biz Muş olarak, müsabakaya 2 sıfır önde başladık. Burada Sayın Valimiz toplantılara başladı. Daha teklif çağrıları çıkmadan, bizim ana şartlar belli idi. Bir proje yaparken, hedef analizi, paydaş analizimizi yapmamış büyük bir avantaj sağladı. Kalkınma Destek Proje Ofisi bir model oldu ve şimdi Türkiye’de yaygınlaştı. Bütün illerde böyle bir ofisin açılması için karar alındı. Öncelikle hedefimiz bu ofisi bir proje koordinasyon merkezine çevirmekti. Şimdi bu aşamadayız. Koordinasyon Merkezinin, Muş ili gerek Avrupa Birliği projelerinde, gerek Dünya Bankası projelerinde, gerek Büyükelçilik projelerinde ve gerekse TUBİTAK başta olmak üzere, diğer teklif çağrılarından haberdar değildi. Milli Eğitimi bunda hariç tutuyorum. Milli Eğitim Avrupa projelerinden en fazla faydalanan kurumdur” dedi.  
 
SOLMAZ “STK VE KURULUŞLARA DANIŞMANLIK YAPTIK”
Bülent Solmaz, STK ve kuruluşlara projeler konusunda danışmanlık yaptıklarını dile getirerek: “Biz başlarken öncelikle projeleri tanıttık. Sonradan da projeler hazırlamaya başladık. Proje hazırlamak isteyen STK ve diğer kuruluşlara danışmanlık yaptık. Zaman zaman projelerine iştirakçi olduk. Kadın İstahdamının Desteklenmesinde Muş ilinde 26 proje var. Bu projelerin bütçesi 6 bin 500 Euro. Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi hibe programı var. 18 teklif çağrısı sunulmuş, bunun da bütçesi 2 milyon Euro civarında. Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Projesi 350 bin Eurodur. Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, ilimizden 11 başvuru yapılmış, Kız çocuklarının okullaşmasında da 2 milyon 200 bin Euroluk bir proje hazırlanıp sunuldu. Kadın STK’ların Desteklenmesi Hibe Programının başvuru süresi ise uzatıldı. Sayın Valimizin başlattığı çalışma ile öncelikle sektör analızi yapıldı. Biz bu konuda bir çalışma yapıp, Sayın Valimize arz ettik. Bu sektör raporları baz alınarak, yatırım çalışmaları yapıldı. Bizi en çok sevindiren konu bu oldu” dedi. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri