Skip to main content

Sokakları terk etmiyoruz

Muş Haber Fotoğrafı

15 Temmuzdaki darbe teşebbüsünün ardından sokaklara çıkan Muş halkı, olayın beşinci gününde de ülke için nöbet tutmaya devam ediyor. Gün içerisinde işleri ile meşgul olan vatandaşlar akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek için sokaklara çıkıyor.

Zaman zaman araçlarla konvoy halinde şehir turu atan vatandaşlar, ay yıldızlı bayraklarla darbe girişiminde bulunanlara tepki gösteriyor. Çoğunlukla belediye meydanında toplanan Muş halkı, burada sloganlar atarak veya tekbir getirerek protestolarını sürdürüyorlar.

İlk günden itibaren vatandaşlarla birlikte meydanlarda olan Muşun yönetici ve idarecileri, yaptıkları konuşmalarla halkı motive ediyorlar.

Geçtiğimiz gün belediye meydanında halka hitap eden Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ikinci bir emrine kadar sokakları terk etmeyeceklerini söyledi.

Başkan Asya, 15 Temmuzda bir imtihana tabi utulduk ve bu imtihanı zaferle sonuçlandıran Allaha hamdolsun. Genciyle yaşlısıyla, siyasi parti temsilcisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile kısaca tüm Muş halkı bu süreçte dik duruşunu ortaya koymuştur. Bu davranışlarından dolayı hepsine müteşekkiriz. Allah sizlerde razı olsun. Tüm dünya karşısında dik duran, eğilmeyen ve Dünya beşten büyüktür diyen Liderimizin zaferine ortak ettiği için Allaha binlerce kez hamdolsun dedi.

Konuşmasında geçmiş yıllardaki darbe olaylarına değinen Asya, 27 Mayısta rahmetli Menderes, Bu halk en iyisine layıktır dediği için arkadaşları ile beraber bunu canı ile ödedi. Rahmetli Özel gedi ve dedi ki Bu halk hizmete layıktır onu da zehirlediler. Rahmetli Erbakan hocamız da İman varsa imkan vardır anlayışı ile ağır sanayi hamlesini başlatacağını söyledi, onu da al aşağı ettiler. 1994te medeniyet inşa etmek için İstanbulda Belediye Başkanı olarak bir lider ortaya çıktı. Bu liderin bu kadar dik duracağını hesap edemediler. 15 Temmuzda hayatına son vermek istedikleri lider için binlerce insanın karşılarına dikileceklerini düşünemediler. Birçok tebrik telefonları alıyor. Çünkü hain girişimin yapıldığı gece saat: 23:20 sularında Muş halkı, 1071de nasıl ki Türkiye halklarına Anadolunun kapısını ardına kadar açmışsa, aynı şekilde vatanı ve devleti için sokaklara hemen çıkarak bir örneklik teşkil etmiştir. Zulme karşı dik duran bütün Muş halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Devlet ve milletin bütünleşmesi noktasında ilk günden beri vatandaşları yalnız bırakmayan Valimize ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Aynı şekilde siyasi partilerimize, meslek odalarımıza ve derneklerimize minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Allah bu birlikteliğimizi daim etsin şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Asya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşla birlikte İstasyon Caddesi boyunca yürüdüler. Vatandaşlar Valilik binası önünde Vali Seddar Yavuz lehine sloganlar atarak kendisine her türlü destek olacakları mesajını verdiler. Sabah saatlerine kadar meydanlarda bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı tarafından açıklama yapılana kadar sokakları terk etmeyecekleri söylediler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri