Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı ziyarete katılacak olan Sinecem dün Muş’tan ayrıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Afrika Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyarete Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem de katılıyor. THY’nin tarifeli uçağı ile dün İstanbul’a giden Sinecem, bugün kafile ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanından Güney Afrika Cumhuriyeti’ne hareket edecek. 5 Ekim’e kadar sürecek olan ziyaret sürecinde Muş’un sorunları ile ilgili olarak hem Başbakan’a hem de TOBB Başkanı’na bilgi vereceğini kaydeden Sinecem, Başbakanlığın daveti üzerine Güney Afrika Cumhuriyeti’ne gideceğini açıkladı.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ekonomi Politikalarını Belirleme Komisyonu Üyesi Şihmus Sinecem, Türkiye’nin dış politikasını her geçen gün geliştirdiğini hatırlatarak, dünyanın önemli ülkelerinden biri olduklarını da sözlerine ekledi.
Sinecem, gerek Başbakan’a gerekse de TOBB Başkanına Muş’un genel durumu ile ilgili bilgi vereceğini kaydederek, Muş halkının beklentilerini Başbakan’a işadamlarının sorun ve sıkıntılarını da TOBB Başkanına aktaracağını kaydetti.
3-5 Ekim tarihleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti’ne yapılacak olan ziyaret ile ilgili olarak başbakanlıktan yapılan açıklama aşağıya çıkartılmıştır:
“Sayın Başbakanımız, Güney Afrika Cumhuriyeti (GAC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kgalema Motlanthe’nin davetine icabetle 3-5 Ekim 2011 tarihlerinde GAC’ne resmi bir ziyarette bulunacaklardır. Bilindiği üzere, GAC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mothlanthe, Sayın Başbakanımızın davetine icabetle 24-26 Mayıs 2010 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunmuştu.
Ülkemizden GAC’ne Başbakan düzeyindeki ilk ziyaret 2005 yılı Mart ayında Sayın Başbakanımız tarafından gerçekleştirilmiş, zamanın GAC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jacob Zuma ise 2003 yılı Ekim ayında ülkemizi ziyaret etmiştir.
GAC, Afrika kıtasında siyasi ve ekonomik gücüyle öne çıkmakta olup, Afrika’ya açılım politikamız çerçevesinde stratejik bir ülke konumundadır.
Sayın Başbakanımıza GAC ziyaretleri sırasında bazı Bakanlarımızın, Parlamenterlerin, bürokratların ve işadamlarının refakat etmesi öngörülmektedir.
Ziyaret sırasında, üst düzey ikili temasların yanı sıra, ikili ilişkilerimizin ahdi yapısının güçlendirilmesine yönelik bazı anlaşmaların imzalanması ve iki ülke işadamlarını bir araya getirecek bir İş Forumu’nun düzenlenmesi öngörülmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.” Muş`un Sesi Gazetesi


