Skip to main content

Sepetinle cinayet işleme

Muş Haber Fotoğrafı

Gazze’de katliam yapan İsrail’e tepkiler dinmek bilmiyor. Bilboart ve duraklara asılan afişlerde boykot edilen ürünlere yer verildiği görülürken, “sepetinle cinayet işleme, cephane bizden olmasın” sloganlarına yer verildi.

İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları nedeniyle, İsrail menşeli ürünlere boykot çağrısı yapıldı. Bu ürünleri hayatımızdan çıkaralım uyarısının bulunduğu afişler bilboart ve durakları süsledi. “Sepetinle cinayet işleme ve cephane bizden olmasın “ sloganlarının yer aldığı afişlerde İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesi için vatandaşların uyarıldığı görüldü.

İstasyon Caddesi güzergahında bulunan duraklara asılan afişte ayrıca, bu markalar Tüketiciler Birliğinin açıkladığı markalardır, işgalci ordulara yardım ettikleri tespit edilmiştir” denildi.

Yüzlerce Filistinliyi katleden İsrail’e tepkiler çığ gibi büyüyor. İsrail’e en büyük tokadı tüketiciler atmaya hazırlanıyor. Saldırıya sessiz kalan firmaları web sitesinde yayınlayan Tüketiciler Birliği, “Bilinçli tüketici olsaydık işler bu noktaya gelmezdi. Satın alınan ürünler için verdiğimiz paranın nereye gittiğine dikkat etmeliydik” denildi.
Tüketici Birliği Başkanı Nazım Kaya’nın yaptığı açıklama sonucu internet sitelerinde yer alan haberin özeti aşağıya çıkartılmıştı:

“Gazze’de 27 Aralık tarihinden bu yana yaptığı katliamda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüketiciler Birliği ve Tüketici Hakları Merkezi başta olmak üzere çok sayıda kuruluş boykot kararı aldı. Saldırıya sessiz kalan İsrailli firmaları sitesinde yayınlayan Tüketiciler Birliği, “Bilinçli tüketici olsaydık işler bu noktaya gelmezdi” dedi.

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, vatandaşları İsrail mallarına karşı ömür boyu boykot etmeye çağırarak, ‘Biz bugüne kadar bilinçli tüketici olsaydık işler bu noktaya gelmez ve biz de boykot çağırısı yapıyor olmazdık. Bugün yaptığımız çağrı yıllardır yaşanan zafiyetin bir sonucu” dedi.

Satın alınan ürünlerin nerede üretildiğinin önemli olduğunu belirten Kaya, ‘Ürün alırken sağlık açısından olduğu kadar verdiğimiz paranın nerelerde nasıl kullanılacağına bakmamız lazım. Örneğin İsrailli bir firmanın ürünü çamaşırları çok temiz bembeyaz yıkasa ne olur. İsrailliler yaparken iyisini yapıyor, yıkarken de tam yıkıyor. O nedenle tek ürünle birşey olmaz demeyin ve mutlaka tükettiğiniz ürünün parasının nereye gittiğini iyi hesap edin’ dedi.

Boykot çağrısında hedeflerinin büyük firmalar olduğunu belirten Kaya, ‘Firmaları titiz bir çalışma sonucunda önce araştırıyor ardından İsrail bağlantılarını direkt kendilerini arayarak onaylatıyor, listeye ondan sonra alıyoruz. Son aşama bu firmalara yeniden ulaşıp İsrail’in tutumunu soruyor ve görüşlerini istiyoruz. Eğer firma muallakta kalıyor ve net bir açıklama yapmıyorsa onları biz boykot yapılacaklar listesine alıyoruz. İsrailli firmalar savaşı kınıyoruz derlerse listeye almıyoruz’ şeklinde konuştu”.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri