Skip to main content

Şenlik renkli geçti

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta okul öncesi eğitimin gelişmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla okul öncesi eğitim şenliği düzenlendi. Şenlikler kapsamında Muş merkezde faaliyet gösteren anaokulularında okuyan çocuklar ve öğretmenleri, Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende bir araya geldi. Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri düzenlendi. Okul öncesi eğitim şenliği etkinlikleri ilk olarak minik öğrencilerin Belediye önünden Hükümet Konağı Cumhuriyet meydanına kadar olan kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye önünde başlayan ve Hükümet Konağı Cumhuriyet meydanında sona eren kortej yürüyüşü İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Milli Eğitim Şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisinin katılımı ile gerçekleşirken, şenlikler kapsamında Muş merkezde faaliyet gösteren anaokulularında okuyan çocuklar ve öğretmenleri, Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende bir araya geldi. Hükümet Konağı Cumhuriyet meydanında devam eden Okul Öncesi Eğitim şenliklerine, Vali yardımcısı Okan Leblebicier, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Topçu Kurmay Albay Ali Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Okul öncesi eğitim şenliklerinde minik öğrenciler rengarenk kıyafetleri ile izleyenlerin ilgisini çekerken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunması ile başlayan programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, okul öncesi eğitimin gelişmişlik düzeyi için önemli bir nokta olduğunu dikkat çekti.

BAYRAKTAR; “455 ÖĞRETMENİMİZLE 11 BİN ÖĞRENCİMİZE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇALIŞMALARINI VERMEKTEYİZ”
Okul öncesi eğitimin gelişmişlik düzeyi için ne denli önemli bir nokta olduğuna dikkat çekmesinin ardından konuşmasını sürdüren İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 32 ilde başlatılan zorunlu okul öncesi eğitimlerine ilimizde de 2010/2011 eğitim ve öğretim sezonu ile başlanacaktır. İlimizde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen eğitim şenliklerinin yanı sıra 455 öğretmenimizle 11 Bin öğrencimize okul öncesi eğitim çalışmalarını vermekteyiz. Buradaki eğitim şenliklerinin düzenlenmesinde emek sahibi olan tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Minik öğrencilerimize de eğitimlerinde başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 “OKULÖNCESİ İLKÖĞRETİMİN TEMELİNİ OLUŞTURMAKTADIR”
Okul öncesi eğitim şenliklerine katılan Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, okul öncesi eğitime büyük önem verildiğini belirterek, “Yapılan çalışmalarla okul öncesinde okullaşma oranında büyük başarılar elde edilmiştir. Okul öncesi eğitim ilköğretimin temelini oluşturmaktadır. Okul öncesine devam eden öğrencilerimiz ilköğretim ve sonraki eğitimlerinde, gitmeyenlere göre daha başarılı olduğu görülmektedir. Bu nedenle tüm çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerine gidebilmesi için velilerimize çağrıda bulunuyoruz. Bugünde ilimizde 3’üncüsü düzenlenen okul öncesi eğitim şenlikleri renkli bir şekilde geçti. Minik öğrencilerimiz hünerleri ile eğlenceli zaman geçirmemizi sağladı. Tüm öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı kutluyorum” diye konuştu.

 “ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM VE HAYAT TEMELİ BU OKULLARDA ATILIYOR”
İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Cüneyt Öner ise, “okul öncesi eğitimlerine yönelik olarak yaptığı açıklamasında, çocuklarımızın eğitim ve hayat temeli bu okullarda atılıyor. Çocuklarda gelişim 3 yaşında başlar ve 6 yaşında belli bir ivme kazanır. Bir çocuğun kişiliğinin yüzde 40 ı bu yaşlarda oluşur. Bunun bilinciyle ülkemizde son yıllarda okul öncesi eğitimin farkına varıldı. İlimizde okul öncesi eğitimlerindeki başarımızı yüzde 90’ların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Zorunlu okul öncesi eğitim çalışmalarımızın başlaması ile yapacağımız çalışmalar sonucu 5-6 yaş grubu çocukların yüzde 100 ünü okul öncesi eğitimden geçirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle biz de okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl 3’üncüsü yapılan bir şenlik programı düzenlemek istedik. Bu günümüzün böyle güzel geçmesinde emek sahibi olan tüm çocuklarımızı kutluyor emektar öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Program minik öğrenciler tarafından sahnelenen oyunların yanı sıra resim dalında dereceye girenlere Vali Yardımcısı Okan Leblebicier tarafından verilen ödüllerin ardından sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri