Skip to main content

Şehitler anısına eğlence iptal edildi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, haftalar öncesinden hazırlıklarını yaptığı 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali´ni gerçekleştirdi.

Üniversitenin merkez yerleşkesinde bulunan spor kompleksinden düzenlenen etkinlik kapsamında sadece il merkezi ve ilçelerden katılan ekiplerin yer aldığı halk oyunları yarışması yapıldı. Bölgemizde meydana gelen ve son olarak ailesiyle Muş´ta ikamet eden ancak geçici görevle gittiği Şırnak´ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı anısına canlı müzik ve çeşitli eğlencelerin yapılacağı programlar iptal edildi.

Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, kamu kurum amirleri ile davetliler ve üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmalar oldukça çekişmeli geçti. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere yarışmalar 4 ayrı kategoride yapıldı. Yarışmada 5 de jüri üyesi görev yaptı. Yarışmaya katılan Mehmet Taş, 2 yıldır halk oyunları oynadığını ve bu yarışmaya 1,5 ay boyunca hazırlandıklarını ifade etti. Taş, yarışmada yöresel birçok oyunu sergilediklerini ve birinci olmayı hedeflediklerini ifade etti.  

İşin Eğlence Kısmını İptal Ettik Düzenlenen festivale ilişkin bir açıklamada bulunan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, festivalde yer alan eğlence bölümlerini şehitlerimiz anısına iptal ettiklerini belirtti. Festival için 5 aydır ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını da belirten Rektör Polat: Bugün hem halk oyunları gösterisi hem türkü şöleni ve gençlerimizle uzun halay etkinliği yapılacaktı. Muş´u Türkiye´de tanıtmak adına Türkiye´nin en uzun halayını da Muş Alparslan Üniversitesi´nde yapmaktı. Ancak doğudan gelen bir takım haberler var, bazı şehit haberlerimiz geldi.

Jandarma komutanlığımızda görevli olan bir uzman çavuşla ilgili böyle bir haber alınca işin eğlence kısmını iptal ettik. Sadece yarışmaların yapılmasına karar verdik ifadelerini kullandı.   Acılar Paylaşıldığı Zaman Doğrusu Hafifliyor Rektör Polat konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: İnsanlar sadece sevinçlerini paylaşmıyorlar, acılarını da paylaşıyorlar ve acılar paylaşıldığı zaman doğrusu hafifliyor.

Bir süre sonra aslında bu acılar bizi birleştiren çok önemli bir güce dönüşüyor. Cumhurbaşkanımız bundan birkaç gün önce Maryland eyaletinde bir cami açılışında bulundu. Diyanet merkezinin açılışı yapıldı. Orada aslında bütün kültürlerin, Doğu Anadolu´da pişen yemeklerin, yöresel giysi, kıyafetlerin sergilendiği evlerde vardı. Türkiye´nin her tarafından aşağı yukarı kültürlerin temsil adiliği evler de vardı. Ve hepimizi birleştiren tevhit inancının en önemli sembolü olan bir mescit, bir cami oraya inşa edildi.

Biz orada bütün Müslüman kardeşlerimizi gördük, sadece Türkiye´nin her tarafından insanlar değil aynı zamanda Pakistan´dan, Afganistan´dan, Hindistan bütün Müslümanları orada gördük ve bütün Müslümanlar oradan bir mesaj verdi. İslam ümmeti birlik içerisinde, vahdet içerisinde, kardeşlik içerisinde sadece kendisi için değil aslında bütün insanlık için bir şanstır. Dünya, da medeniyetler artık söyleyeceği son sözü söylemiştir. Son sözü söylemesi gereken bir medeniyet kalmışsa O´da İslam medeniyetidir. Müslümanların bu dünyaya armağan ettiği bir medeniyettir. Bu çerçevede ben acılarımızın bizleri aslında bir araya getireceğini ve bu acıların bir araya gelmiş olan ümmetin güçlü bir sesi olarak dünyaya büyük bir mesaj vereceğini cenabı haktan hem niyaz ediyorum, hem de bunun böyle olacağına bütün kalbimle, bütün yüreğimle inanıyorum.   Bu Birliğin Bütün Türkiye´ye Yayılmasını Arzu Ediyoruz Konuşmasının son bölümünde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Rektör Polat: Burada hepimize büyük vazife düşüyor. Doğusundan, batısından bütün insanlara vazife düşüyor.

Doğu´da yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Bu sıkıntılar sadece Doğu´nun ya da sadece batının işe el atmasıyla, hareket etmesiyle, adım atmasıyla çözülecek şeyler değil. Hem Doğu´nun hem batının hem kuzeyin hem güneyin bu işe girişmesiyle bu işte aktif rol almasıyla, inisiyatif almasıyla çözülebilecek şeyler. Burada Türkiye´nin her tarafından ekipler var. Nitekim öğretmenlerimizin Karadeniz´den bir temsili olacak, bir oyunu olacak, bir ekip olacak burada. Dolayısıyla biz bu birliğin bütün Türkiye´ye yayılmasını arzu ediyoruz, buradan bu mesajı vermek istiyoruz şeklinde konuştu. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri