Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Şehirlerarası Otobüs Terminalı köy dolmuş duraklarını andırıyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminalı köy dolmuş duraklarını andırıyor.

Muş Haber Fotoğrafı

Şehirlerarası otobüs terminalimiz, yıkıldı yıkılacak durumda. Otobüsler girip çıkmakta güçlük çekiyor. Peronları olup olmadığı belli bile olmuyor. Yapıldığı günden bu yana tadilat görmeyen terminalimizi ilk görenler bir daha Muş’a gelmek istemiyor. Kentin gelişmişliği hakkında emsal olan terminali görenler Muş’u görmek istemiyor.

Şehirlerin ilk duraklarından biri olan otobüs terminalleri şehirlerin gelişmişlikleri hakkında önemli bir emsal teşkil ediyor. Birçok ilde, gelişme düzeyleri ilimizin altında olmasına karşın kente cazibe kazandırmak amacıyla lüks terminaller yapılmasına karşın, Muş’un terminali, Muş’un bir köyden ibaret olduğunu sezdiriyor ziyaretçilerine. Şehirlerarası otobüs terminali, köy minibüslerinin duraklarını andırıyor. Hemen tüm illerdekinin aksine bizim terminalimiz şehrin göbeğinde, Kapasitesi oldukça düşük. Birkaç metre öteden fark edilmeyecek kadar heybetsiz. Doğru dürüst bir tabelası bile bulunmuyor. Peronlarının olup olmadığı belli değil. Otobüsler, hem garaja girip çıkmakta hem de dönüş yapmakta zorlanıyor.
Terminalin içi pislik içinde, Yerler temizlenmiyor, yıkanmıyor, Her taraf çöp içinde. Yolcu ve yolcu yakınlarının oturup dinlenecekleri doğru dürüst bir bank yok.
Firma yetkililerinin verdiği bilgilere göre, terminal yapıldığı 19 yıldan bu yana henüz bir kez bile tadilat görmemiş. Her tarafı dökülüyor. Duvarların boyaları sökülmüş, tavandan sürekli damcık akıyor. Kışın kaloriferler yanmıyor. Bu durum kentin imajına ağır bir gölge düşürüyor.

 

‘Bir Muşlu olarak utanıyoruz’
 
Firma yetkilileri terminalden utandıklarını söylüyor. Özellikle ilk kez Muş’a gelenlerin terminalde iner inmez, çevrelerine garip şekilde baktıklarını belirten firma yetkilileri, yolcu ve yolcu yakınlarından da çok şikâyet aldıklarını dile getiriyor.
Muş Yolu firması yetkililerinden H. Kemal Özkan şunları söylüyor: “Bu koşullarda hizmet vermek bizi rahatsız ediyor. Her gün yüzlerce kişi buraya gelip gidiyor. Yabancılar Muş’a geldiklerinde ilk olarak burayla karşılaşıyorlar ve biz bir Muşlu olarak utanıyoruz. Kimse bir yakınını yolcu etmeye gelmek bile istemiyor. Batıdaki terminalleri gördüğümüzde kendi terminalimizden utanıyoruz” diyor. Tatvan’ın bir ilçe olmasına karşın, terminalinin buradan çok daha iyi olduğuna dikkat çeken Özkan, “Belediye ya bize uygun bir yer tahsis etsin ya da burayı işler bir hale getirsin” diye konuşuyor.
 
Van firmaları otogara girmiyor’
 

Van firmalarının otogara ücret ödememek için otogar dışında yolcu indirip bindirdiklerini ifade eden Özkan, “Biz otogara giriş-çıkış yaparken her seferinde 25 YTL veriyoruz. Van firmalarının burada yazıhaneleri olması rağmen sadece giriş- çıkış ücretlerini vermemek için otogara girmeden yolda yolcu indirip bindiriyorlar. İçeri giren araçlardan da, biden 25 YTL alınırken, onlardan 12,5 YTL alınıyor. Biz Van’a giderken Van firmaları ile aynı ücreti ödüyoruz. Biz diğer illerde otogara girmesek, o ilin belediyeleri hemen bize ceza kesip icra müdürlüğüne sevk ediyor. Ama burada bizim belediyemiz bu firmalara ceza kesmiyor. Bunun haricinde, burada bulunan firmaların çoğunun ruhsatı yok. Korsan çalışıyorlar. Belediyemizin bir an önce bu olaya çözüm bulması gerekir” dedi. Haber: Emrullah Özbey

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Tekstil Atölyesi Şiddetli Yağışların Ardından Sular Altında Kaldı

Muş’un Hasköy ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesi, dün gece yaşanan şiddetli yağışlar sonucu…

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Nisan 2024’te başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede kamu…

Eğitim Haberleri

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

60+ Tazelenme Üniversitesi’nin akademik açılışı törenle yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde kurulan ’60+ Tazelenme Üniversitesi’nin akademik açılışı törenle yapıldı. İslami…

2024 KPSS Sınav Takvimi Açıklandı

2024 KPSS Lisans Sınavı için 3 Mayıs – 15 Mayıs tarihleri arasında başvurular…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri