Skip to main content

Seçim zamanında yapılacak

Muş Haber Fotoğrafı

AK Parti Muş il Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Buluşmaları Toplantılarına katılmak üzere Muş’a gelen Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, gündemlerinde erke seçimin olmadığını söyledi.

Dün sabah Atatürk Çocuk Parkında düzenlenen açık hava kahvaltısına katılan Işık burada basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Anaya değişikliği, OHAL ve erken seçim ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Işık, bölge halkının teröre destek vermediğini kaydetti.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Türkiye’de 4 yılda bir seçim fikrinin oturması gerektiğini ifade ederek, “Biz 2007 yılındaki referandumla birlikte milletvekili seçimlerini 5 yıldan 4 yıla indirilmesini sağlamış olduk. Dolayısıyla 4 yılda bir seçim ideal dönemdir. Türkiye çok çok olağanüstü şartlarla karşılaşmazsa seçimi gündemine alması doğru değildir. Bir iktidar 4 yıllığına seçildiyse vaatlerini yapabilmesi için 4 yılın sonunu beklemenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Mesela belediye seçimleri 5 yıldan erkene alınamıyor. Anayasa gereği olarak 5 yılda bir yapılıyor. Belediye Başkanı 5 yıllığına göreve geliyor. 5 yılda yapacaklarını halka vaat ediyor. 5 yılın sonunda belediye başkanının başarılı olup olmadığının ölçülmesi için o sürenin sonunun beklenmezi lazım. İktidar içinde bu böyledir. Başarılı olup olmadığını belirlemek için 4 yılın sonunu görmek gerekir. Çok olağanüstü bir durum olur erken seçim zorunluluk haline gelirse tabi o zaman seçim kararı almaktan çekinmeyiz. Ama şu anda bu şartları gerektiren bir durum görmüyoruz. Bizim Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımızın net bir tavrı var. Türkiye çok çok mecbur kalmadıkça erken seçimlerle zaman harcamamalıdır. Seçim zamanında yapılmalıdır. 4 yılda bir seçim fikri Türkiye’de artık oturmalıdır. İfade ettiğim gibi olağanüstü bir durum olmadığı halde gündemimizde seçim yok” diye konuştu.

“OHAL SADE VATANDAŞIN HAYATINI ZORLAŞTIRIYOR”
Işık OHAL’le ilgili olarak şunları söyledi: “OHAL’ın uygulanması terörün çözümüne, şiddetin azaltılmasına çare olmadı. OHAL’den terörist etkilenmez. Terör zaten olağanı kabul etmiyor ki, olağanüstünü kabul etsin. Dağda gezen adamın, elinde silah olan adamın olağan halle bir şeyi olur mu? OHAL kimin hayatını zorlaştırır? Sade vatandaşın. Sade vatandaşın hayatını zorlaştırmak Türkiye’ye ne kazandırır? Şunu çok iyi algılamamız lazım. Olağanüstü hal işte teröre giden lojistik yolların kesilmesi için zamanında uygulanmış. Şu anda çok şükür bölgede halk teröre destek vermiyor. Şu anda terör tamamen dış destekle ayakta duruyor. Bölge insanını mağdur edecek, zor durumda bırakacak, bir şehirden bir şehre giderken defalarca kontrol altından geçecek, uygulamayı savunmak, siyaseten de devlet idaresi açısında da kesinlikle doğru değildir. OHAL’i istemek bölgedeki halkın günlük hayatını zorlaştırmak demektir. Üzülerek şunu da ifade etmek istiyorum. MHP lideri ısrarla OHAL’i savunuyor. Belli ki MHP liderinin bölge ile ilgili bir beklentisi yok. Türkiye’de OHAL’i ilan ettirmek için terör örgütü de uzantıları da bütün gücü ile çalışıyor. Bunu bizim Güneydoğu Anadolu halkı çok iyi değerlendirmesi lazım. Birisi şiddete başvuruyor, askere kurşun sıkıyor, sivil vatandaşı öldürüyor. Amacı Türkiye’de olağanüstü bir dönemin başlaması ve Türkiye’de halkın günlük hayatını çekilmez hale getirilmesi. Bu bölgede insanların köyleri boşaltılmadı mı? İnsanlar terör nedeniyle yerlerinden yurtlarından edilmediler mi? Bu terör sorununu çözmeye yetti mi? Terörle mücadele ancak demokratik bir zeminde akılla yapılmalıdır. Öfkeyle, kinle terörle mücadele yapılmaz. Terörle mücadelede de bugünkü gibi halkın desteğini alırsak ancak başarılı oluruz. Halkın desteğinin olmadığı bir terörle mücadelede başarı olmaz”.
Işık, “Türkiye Buluşmaları çerçevesinde özellikle Anayasa değişikliği paketinin Türkiye’ye neler kazandıracağı, neler getireceği konusunda Sivil Toplum Kuruluşları’nın ileri gelenlerini, teşkilatımızı ve halkımızı bilgilendirmeye yönelik çok güzel bir toplantı yaptık. Faydalı ve verimli olduğunu düşünüyorum. Muş’u gezme imkanımız oldu. Muş’ta daha önce neler yapıldığını gördük. Neler yapılacağı hakkında bilgi aldık. Muş’un sorunları ile ilgilenen çok değerli iki milletvekilimiz var. Bizden de yardım talepleri olursa seve seve yardımcı oluruz” şeklinde konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri