Skip to main content

Sebze hali esnafı çözüm bekliyor

Muş Haber Fotoğrafı

Boşaltılması için bir ay süre verilen sebze hali, esnaf arasında tedirginlik yaratmış durumda. Esnaflar belediye tarafından yapılmasını umdukları yap işlet noktasında yeni sebze haline yönelik  330 Bin TL parayı banka kooperatif hesabına yatırdıklarını ifade ederek çözüm beklediklerini kaydettiler.

Muş sebze hali esnafı Belediye tarafından dükkan sahiplerine yönelik verilen 1 ay gibi terk süresinin uzatılmasını ve bu süre zarfında kendilerine çözüm noktasında yapılmasını bekledikleri yeni sebze haline kavuşmak istediklerini belirttiler.

Dün Sebze halinde esnafların yaşadığı sıkıntılara yönelik olarak bilgi sahibi olmak üzere esnaf kapısını aşındıran Milliyetçi Hareket Partisi Muş İl Başkanı Sadullah Tetik esnafın derdine dinleyip soruna yönelik çözüm bakımından esnaflarla birlikte ortak bir yol arayışı içerisine girdi. Esnafın bu şekilde mağdur bırakılmasını ve kapı dışarı edilecek konumda bir süre ile karşı karşıya kaldığını belirten ifadeleriyle Sadullah Tetik, tüm kooperatif üyelerinin de katılımıyla sağlanan toplantıda tabloyu olumsuz yöne sürükleyici bir tavır olarak değerlendirdiğini söyledi.

 Tetik tüm sebze hali esnafının bu sıkıntı karşısında sıkboğaz konuma geldiğini belirtirken bizler burada oluşan tablo karşısında siyasi parti temsilcisi olarak değil insanımızdan halkımızdan bir parça olarak bu gidişatı çözüme kavuşturacak bağlar oluşturup gerekli olan desteği el birliği ile sağlamalıyız dedi.

Tetik yaptığı ziyarete yönelik, hal esnafının kendisinden farklı bir noktada beklentisi olmadığının altını çizerek bizler temsilci olma bakımından il sınırları dahilin de en başta kırsal kesimler olmak üzere bölgenin her karış toprağında yaşanan sıkıntılarından mesulüz. Sorumluluk duygusu içerisinde çalışmalarını yürüten bir yönetici olarak sebze hali esnafımızın bu sıkıntısına ne gibi çözüm bulabiliriz çare arayışı içerisindeyiz. Merkez konumda olan bu sebze halimizin şehir dışına alınması en doğru karar demektir. Fakat bu doğru kararın yanında insanların kara kara düşünmesini yaratacak süreler ve ortamlar oluşturulmamalıdır. Buradaki esnafımız kendilerine şehir dışında kendi işyerlerinin oluşması için bir yer tahsisi edilmesini istiyor. Bu isteklerinin bir an evvel hayata geçirilmesi bakımından da kimi arabasını kimi evini kimide tüm varlığını ortaya koymuş ve belirtilen üzere bankaya parasını yatırmıştır. Şu anda burada kurulu olan ve gerek kişi başına gerekse ortak girişimcilerin payda sağladığı 330 Bin TL Ziraat Bankasında hazırda tutulmaktadır. Geçen bu sürede Belediyemizin bu soruna yönelik çözüm noktasında girişimde bulunması bugün bu sorunun bir ay gibi bir süre ile kısıtlı kalmasını ortadan kaldırmış olacaktı. Geçen yıllar içerisinde şu an hali hazır konumda olan bir sebze halinin varlığı buradaki mağdur esnafımız arasında tedirginlik yaratmaktadır. Kendi işyerinin sahibi olmak isteyen ve kiracı konumunda bir yer istemeyen esnafın kendi yerini istemesi en doğal hakkıdır. Şu inancı taşıyoruz ki Muş Belediyesi yetkililerinde başta sayın Belediye Başkanımız Necmettin Dede olmak üzere bu sorunun ortadan kaldırılması bakımından ortak yol bulunacaktır. Esnafımızla bizlerden çok Belediye çalışanlarımız ilgilenmektedir ve sorunlarına çözüm üretmektedirler. Bu konuda her hangi bir kuşkumuz yoktur. Bugün cereyan eden bu sıkıntının da yine sayın Belediye Başkanımızın konuya göstereceği ilgi sonucu ortadan kalkacak ve esnafımızın kendi yerinde rahat bir nefes alması sağlanacaktır şeklinde konuştu.

KOOPERATİF ÜYELERİ TOPLANAN PARAYLA

BELEDİYEDEN YAP İŞLET’İ İSTİYOR

MHP İl Başkanı Sadullah Tetik’le bir araya gelen Muş Ovası sebze hali Kooperatifi üyeleri kooperatif Başkanı M.Salih Ağılgat’la birlikte yaşanan sorunun çözümüne yönelik destek beklediklerini söylediler. Hal üyeleri adına söz alarak yaşanan sorunun ortadan kaldırılması ve dünden bugüne gelişen olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı M.Salih Ağılgat, Muş Belediyesi tarafından sebze hali bölgesini bir ay gibi bir sürede terk etmemiz istenmiş. Bizlere yer bakımından herhangi bir konum sağlanmadığı gibi geçmiş dönemde yaptığımız görüşmeler sonucu Sayın Başkanımız Necmettin Dede’nin bizlere verdiği bir talimatı uygun bir şekilde yerine getirmiş bir yönetim oluşturduk. Tüm üyeler Belediye Başkanımızın bizlere dediği üzere yap işlet bakımından parası yine bizler tarafından karşılanması şartı ile böyle bir çözümün olabileceği ifade edildi. Geçen sürede tüm kooperatif üyeleri ortak noktada birleşmiş, yemeden içmeden, arabamızı evimizi ve cebimizdeki tüm birikimlerimizi satıp söylendiği üzere kurulması beklenen yeni sebze hali için biriktirdik. Biriktirdiğimiz bu para tüm yönetimin katkıları ile kişi başına 15 Bin Tl 22 kişiden oluşmak üzere toplam 330 Bin Tl Ziraat Bankasına kooperatif hesabımıza yatırılmıştır. Yaşadığımız bu sıkıntıların yanı sıra bizlere sebze hali olarak belirtilen sanayi bölgesindeki dükkanlara taşınmamız gerektiği ifade ediliyor. Bizler kendi işyerimizin sahibi olmak istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan tüm yapılanmanın yap işlet bakımından bizlere sağlanmasını talep ediyoruz. Bu bizlerin en doğal hakkıdır. Burada her gün yaşanan yer sorunu ve bu sorunlar neticesinde çıkan tartışmalardan bıkmış usanmış durumdayız. Esnaf mağdur edilmemeli ve mağdur konuma yönelik terk edilmemelidir. Tüm sebze hali esnafı bugün yaşanan bu olumsuzluk karşısında isyan edecek duruma gelmiştir. Sayın Valimizde durumda haberdardır. Kendilerinin de çözüm bulma yolunda desteklerini bekliyoruz.  Yıllarca biriktirdiğimiz emeklerimizi kendi dükkanlarımızla birleştirmek istiyoruz. Kiracı olmak istemiyoruz. Emeklerimizi kira ödeyerek zayi etmek istemiyoruz. Farklı bir beklentimiz yok. Belediyemizin bizlere tahsis edeceği bir yerde yap işlet yöntemi ile kurulması mümkün olan bir hal istiyoruz. Buda bizim en doğal hakkımızdır diye konuştu.

Sebze hali esnafı kendilerine yönelik MHP İl Başkanı Sadullah tetik tarafından yapılan ziyareti anlamlı bulduklarını ifade ederlerken göstermiş olduğu duyarlılıkları sonucu bir şeyler yapabilme noktasında yardımda bulunma isteği gösteren Sadullah Tetik’e teşekkür dileklerimizi iletiyoruz dediler.  Günaydın Muş Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri