Skip to main content

Saldırgan köpek 4 kişiyi ısırdı

Muş Haber Fotoğrafı

İlimiz merkezinde gittikçe artan başıboş sokak köpekleri korku yaratıyor. Muş Belediyesi tarafından yapımı devam eden hayvan barınağının henüz faaliyete girmemesi nedeniyle şehir merkezinde başıboş dolaşan sokak köpekleri, özellikle kadın ve çocuklar açısından önemli bir tehlike yaratıyor.

Dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda Devlet Su İşleri civarında dolaşan bir sokak köpeği, önce Devlet Su İşleri personellerinden Nazmi Söylemez ve Cezmi Belbaş´a saldırdı. Sokak köpeği daha sonra bir kadın ve bir çocuğa daha saldırdıktan sonra kaçtı. Olayın ardından veteriner hekimlere haber verilirken köpeğin yakalanamaması sonucu kuduz olup olmadığı bilinmiyor. Ancak tüm risklere karşı yaralı vatandaşlar hemen Muş Devlet Hastanesi´ne başvurdular. Burada tetanos aşısı yapılan vatandaşlar sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerin ne gibi tehlikeler yaratabileceklerini gördüklerini belirttiler.

Bu durumla ilgili yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, köpeklerin özellikle çocuklara saldırması durumunda çok daha büyük yaralanmaların meydana geleceğini ifade ettiler.

Yaşanan olay ve artan başıboş köpek sayısı ile ilgili görüşlerini aldığımız Yaşar Uslu adlı vatandaş ise akşam saatlerinde evine gittiği sırada mahallelerinde birçok köpek olduğunu ve bazen bu köpeklerin saldırdığını belirtti. Uslu, çocukların ve kadınların dışarı çıktıklarında tedirgin olduklarını, köpeklerin kuduz olabileceği endişesini taşıdıklarını belirtti. Muş Belediyesi bu durumla ilgili geçtiğimiz yıllarda sokak hayvanlarını toplayarak aşılarını yapmıştı ancak vatandaşlar yine de kuduz gibi birtakım hastalıklar taşıma olasılığı ve saldırganlık nedeniyle sokak köpeklerine önlem alınmasını istiyor.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri