Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, savaşın kolay olduğunu ama önemli olan barışı sağlamak olduğunu söyledi.BDP Varto İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapılarak bu gece Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonuna tepki gösterdiler. Eski Belediye İş Hanı önünde basın açıklaması yapan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, binlerce gencecik çocuğun ölüme gönderildiğini ve bu gençleri kimsenin ölüme göndermeye hakkı olmadığını belirtti. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a yüklenen Sakık; “AK Parti, 12 Haziran’dan bu sorunu çözeceğini söylemişti. Yeni bir anayasa ve yeni bir toplumsal sözleşmeden bahseden Başbakan, ne yazık ki yeniden savaş çığırtkanlığı yaparak yeni ölümlere ferman çıkarıyor. Türk ve Kürt çocuklarının ölümlerine imza atıyorlar. Bu yol geçmişte denendi ve bu yolu deneyenler şu anda tarihin çöplüğündeler. Başbakan da tarihin çöplüğünde yer almak istiyorsa bu yolu denesin. Ama halkın yüreğinde yer almak istiyorsa savaş değil barış bloğu içerisinde yer alsın” dedi.
“Savaş kolaydır, önemli olan barışı sağlamaktır” diyen Sırrı Sakık şöyle konuştu; “Akşam emredersiniz, yoksul Anadolu çocukları, polis, asker, ölümün üzerine gider. Ama önemli olan bunları yaşatmaktır. Emredersiniz İncirlik’ten, Diyarbakır’dan, Batman’dan uçaklar gider, Kandil’i vurur. Kandil’i vurmak ta kolaydır. Kandil’i vurmak, orayı fethetmek size hiçbir şey kazandırmaz. Gelin Diyarbakır’daki, Varto’daki Kürt’ün yüreğini fethedin. Sınır içi ve sınır dışı operasyonlar yaptınız ama hiçbiri çözüm olmadı. Artık diyalog ve müzakere yolunu deneyin. Burada operasyonlar yaparak halkın temsilcilerini ve halkın insanlarını alıp tutuklayarak sorun çözülmez.”
BDP Varto İlçe Başkanı Sırrı Sever de, PKK kamplarına yönelik hava operasyonunu kınamak üzere bir açıklama yaptı.
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan ve BDP Milletvekilleri Sırrı Sakık ile Demir Çelik’in de katıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
Şark Telgraf Gazetesi


