Skip to main content

Sakık; boyun eğmeyeceğiz

Muş Haber Fotoğrafı

Sakık, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin BDP’nin hiçbir önerisini kabul etmediğini ifade etti. Önceki gün Meclis’te konuşan Sakık, Hakikatleri araştırma komisyonu kurulması için Ak Parti’ye çağrı yaptı.
Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Sakık, “Hikmet Fidan’ı kim öldürdü? Sayın Başbakan işte buradayız. Bizim getirdiğimiz önergeyi kabul etmiyorsanız, siz bir önerge getirin, kabul edelim. Hakikatleri araştırma komisyonu kuralım. Mahsum Korkmaz’dan, Hikmet Fidan’a, Uğur Mumcudan Ape Musa’ya kadar…
Bu ülkede kim ki acı çekti ise, bu acıların yaşanma sebebinin bir an önce ortaya çıkması için, siz getirin, biz size destek sunalım. Ama sizin yüreğiniz buna yetmiyor. Çıkıp Valilere talimat veriyorsunuz…”dedi.
Kürtlerin, Kürt sorunun çözümü için sürekli olarak demokratik zeminleri gösterdiğini ifade eden Sakık, “Dün Batman’da, il ve ilçe binamız, belediye binamız kurşunlanıyor. Bundan sonra, Başbakanın bu açıklamalarından sonra, bu saldırılar bir bütün olarak gerçekleşecek. Ama Başbakan’ın bilmediği bir şey var. Eğer bu saldırılara, grubumuz, halkımız, boyun eğmiş olsaydı, bütün olumsuzluklara rağmen 36 milletvekili seçilip bu meclise gelmezdi. Bu bir şanstır. Bakın biz son bir nesiliz diyoruz. Eğer Kürtler ve Türkiye demokrasi güçleri, dönüp parlamentoyu adres gösteriyorsa, demokratik zemini adres gösteriyorsa, sizin demokratik zemine saldırmaya hakkınız yok. Kürtlerin bu iradesine saygı duymalısınız. Bunu büyütmelisiniz. Ama siz bunu yapacağınıza tam tersine Kürtleri ve demokratik zemini hedef göstererek, son günlerde çıkan anketlerde Kürt Coğrafyasında, Kürtlerde ciddi bir oy kaybınız vardır. Bunun yolu yöntemi, militarist güçlerle, kolluk kuvvetleri ile bu kaybınız geri almaya çalışıyorsunuz. Valla bu boyun sizin önünüzde eğilmez. Zor günler gördük ve yaşadık. 1990’ları siz de biliyorsunuz. Onlara boyun eğmeyenler, bugünlere hiç ama hiç boyun eğmez. Ben 30 yıllık süreç içerisinde çok şey öğrendim. Biz, çok acılar çektik. Ben burada süreci bir bütün olarak ele alırken, Başbakan’ın dilinden çıkan Mahsum Korkmaz ve Hikmet Fidan’a, bunların PKK tarafından infaz edildiğini Başbakan söylüyordu, ben de gelin birlikte bunlar dahil olmak üzere bir bütün olarak böyle bir araştırma komisyonu oluşturalım, bu ülkede kimler, faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş, hep birlikte çözelim’ diyorum. Ama çıkıp, gözlerimizin içine baka baka içinize sindiremeden, sizin dilinizle Roboski dememizi bile içinize sindiremiyorsunuz. Bunu bile söylememizi içinize sindiremiyorsanız, biz nasıl iç barışımızı sağlayacağız. Uludere olayından sonra Sayın Başbakan çıkıp Genelkurmay Başkanına teşekkür ederse, bizim söyleyeceğimiz çok sözümüz var.
Son zamanlarda size karşı yalpan en büyük eleştiriler, “Ankaralı”laştığınız yönünde, biz bunun için eleştiriyoruz. Devletin günahlarını örtmeye çalıştığınız için sizi eleştiriyoruz. Sorun burada…” diye konuştu.

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri