İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği bünyesinde bulunan 12 kulüp 7. Sosyal Sorumluluk Projesi için Muş Güzeltepe İlkokuluna yardım için buluştu.
Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan İşletme Kulübü, Yapı Kulübü, Şehir ve İnsan Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü, Tiyatro Kulübü, Müzik Kulübü, Sinema Kulübü, Çevre Kulübü, Plastik Sanatlar Kulübü, IEEE, Spor Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri Muş merkeze bağlı Güzeltepe ve Suvaran köylerindeki okullarda eğitim gören öğrencilere yardım etti. Güzeltepe İlkokulunda düzenlenen yardım programına YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile YTÜ Kulüpler Birliği üyeleri katıldı. İlk olarak okul öğretmenleriyle bir araya gelen rektörler, okulla ilgili bilgi aldı. Daha sonra sınıfları tek tek gezen Rektör Yüksek ve Rektör İnanç, öğrencilerin hediyelerini verdiler. YTÜ öğrencileri tarafından okulda kurulan kütüphane, spor salonu ve sinemanın açılışını da yapan Yüksek ve İnanç, müzik kulübü tarafından eğitilen öğrencilerle birlikte türkü söylediler.
Tören sonunda gazetecilere açıklama yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi. İnanç; Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Birliği vasıtasıyla yaklaşık 35 kulüp temsilcisi ve Kulüpler Birliği Başkanı bir haftadan beri Muştalar. Güzeltepedeki ilkokulda 350 öğrenciye, orta kademede 250 öğrenciye ve Suvaran köyümüzdeki 200 öğrenci olmak üzere toplamda 800 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı gerçekleştirdiler. Aynı zamanda okulda çeşitli donanımları sağladılar dedi.
YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini belirterek şöyle konuştu; Üniversite olarak sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde gençlerimizle güzel işlere imza atmaya çalışıyoruz. Her yıl güzel ülkemizin şehirlerinde ihtiyacı olan okula hem gençlerimizi götürüp o yörenin insanlarıyla buluşturmak hem de öğrencilere katkı sağlamak için önemli bir uğraş olduğunu düşünüyorum. Bu sene de Muşa geldik. Bu tür etkinliklerden mutlu oluyoruz. Çünkü ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. İnsanlarımızın birbiriyle konuşması çok önemli. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Etrafımızda çok sıkıntı var. Bu sıkıntıları aşmanın tek yolu bizlerin birlikte beraberlik içerisinde ve sürekli diyalog içerisinde olmamız gerekiyor. Bu işinde, buna katkı sağladığını düşünüyorum. Gençlerimiz geldiler, Anadoluda insanların nasıl yaşadığını gördüler. Buradaki çocuklara bildiklerini aktarma imkanı buldular. Bir hafta gibi kısa bir süre olmasına rağmen başarılı olduklarını düşünüyorum. Biz üniversiteler olarak asli görevlerimizden bir tanesi de bu. Bulunduğumuz çevreye, ülkeye, insanlara faydalı olmak. Topluma karşı sorumluluğumuz budur. Bu sorumluluğumuzu ufak da olsa yerine getirmeye çalışıyoruz.
Barışın, kardeşliğin ve birlikteliğin önemine değinen Rektör Yüksek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Biz önce insanız ve insan bizim için önemlidir. Allahın yarattığı bu varlığı seversek her şeyi severiz. Japonu, İngilizi severiz de, Kürtü, Türkü, Lazı sevmez miyiz? Canımızdan daha çok severiz. Maalesef ülkede bu ayrılıklar oluşturularak bizi birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar ama yapamayacaklar. Allahın izniyle biz daha çok, inadına kardeşlik yapacağız, inadına barış yapacağız, inadına birbirimize sarılacağız ki düşmanlarımız çatlasın. Üniversitelerin de görevi bu. Atalarımıza bize güzel bir toprak bıraktı. Biz de çocuklarımıza yaşanacak toprak bırakmak için eğitime, kardeşliğe önem vereceğiz. Ayrılıkları da bir çeşitlilik ve zenginlik olarak düşüneceğiz. Dini, ırkı bizden farklı olan Japonla dost oluyoruz da, Lazla, Kürtle veya Türkle kardeş olamıyoruz. Osmanlıdan bu yana yıllarca kardeşçe yaşadık, şimdi neden yaşamayalım. Ben bir Türk vatandaşı olarak Cudi Dağına gezmeye gidemiyorum ama Fransız gazeteci gelip Cudi Dağında gezebiliyor. Fransız gazeteci Kürtleri benden daha çok mu seviyor? Böyle bir şey olmaz. Biz akıllı olacağız, düşmanımızı, dostumuzu tanıyacağız.
Muş Manşet Gazetesi


