Skip to main content

Rektör Polat açıklamalarda bulundu

Muş Haber Fotoğrafı

    Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda üniversitedeki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Temiz enerji sistemi olan sıkıştırılmış doğalgaz (LNG) dönüşüm sürecinin tamamlandığını ifade eden Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kütüphane erişim yeniliklerinden ısı merkezi çalışmalarına kadar birçok konuya açıklık getirdi.Rektör Polat konuşmasında: Geçtiğimiz dönem başlatılan ve kalorifer yakıt tüketimine entegre olan sistemin sıkıştırılmış doğalgaz (LNG) kullanımına elverişli hale getirilmesini amaçlayan dönüşüm sistemi, ısı merkezine eklenen 60 metreküplük bir (LNG) deposu, bu sisteme ilave edilen ısıtmalı yoğunlaştırıcılar ve güvenlik sensörleri donatımı ile tamamlanmış oldu.

LNG sistemi ile üniversitemiz çevre hassasiyetini korumuş olmanın yanı sıra, kayıp enerjinin de önüne geçmiş olacak. Merkezi kütüphanemiz kullanıcıların hızlı ve etkin bir şekilde erişimlerini sağlamak amacıyla kütüphane web sayfamız yeniden dizayn edildi ve hizmete sunuldu.  Kütüphane web sayfasına erişim, üniversitemiz web sayfasında bulunan kütüphane´ butonundan sağlanmaktadır.

Araştırmacılar bu bölümü kullanarak kütüphane hakkında gerekli bilgiye ulaşabilir ve katalog taraması yapabilir. Sistem gerek öğretim elemanlarımız gerekse öğrencilerimiz için çok çeşitli kaynak ve yayınlara erişim olanağı sağlarken yayın seçiminde kullanıcılara pek çok alternatif sunacaktır. Üniversitemizde ısı merkezi otomasyon sistemi kuruldu. Isı merkezine kurulan ve enerji tasarrufu sağlayan otomasyon sistemi devreye alındı. Sıcaklık ayar kontrollerinin merkezi bilgisayar üzerinden sağlandığı sistem, evlerin hangi saatlerde ısıtılacağını otomatik olarak ayarlamakla beraber sınıflarda eğitim ve öğretimin olmadığı zamanlarda donmaya karşı kendi kendini koruma özelliği ile de enerji tasarrufu sağlayacak.

Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı ile beyaza bürünen kampüsümüzde öğrencilerimizin ve personelimizin mağdur olmaması için kar temizlik çalışmaları yapıldı. Kar yağışının etkisini azaltmasının ardından personelimizin ve öğrencilerimizin mağduriyetini en aza indirmek amacıyla üniversitemize ait iş makineleri ile kampüs içindeki yollarda tuzlama, kumlama ve kar küreme çalışmaları gerçekleştirildi ifadelerine yer verdi.  

MŞÜ Basketbola Ev Sahipliği Yaptı Konuşmasının devamında üniversite akademisyenlerinin katıldığı ve üniversitede düzenlenen organizasyonlara yer veren Rektör Polat: Üniversitemiz 13-17 Ocak tarihleri arasında Antalya Expo Merkez Binasında gerçekleştirilen 28. Uluslararası Otel Ekipmanları Fuarına misafir olarak katıldı.

Fuarda üniversitemizi Yapı işleri ve Teknik Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Özer ve İdari ve Mali işler Daire Başkanı Faruk Çetin temsil etti. Daire başkanlarımız, bu yıl hizmete girmesi planlanan Uygulama Otelimiz için gerekli malzemelerin tespiti ve alımı ilgili ikili görüşmelerde bulundu. Anadolu Yıldızlar Basketbol Ligi Çeyrek Final Maçları üniversitemizde düzenlendi. Basketbol dalında bölgenin en büyük organizasyonu olan Anadolu Yıldızlar Ligi Çeyrek Final erkekler kategorisi maçları üniversitemizin spor kompleksinde gerçekleştirildi.

Turnuva 26-27-28 Şubat  tarihlerinde  gerçekleştirilecektir. Turnuvada ilk iki sırada bulunan takımlar Çeyrek Finale çıkacaklar. Maçlar, üniversitemiz kampüsünde bulunan spor kompleksimizde yapıldı ifadelerini kullandı.   Hiçbir Demokratik Ülke Teröre Desteği Meşru Göremez Rektör Polat, konuşmasının son bölümünde ise bin 128 akademisyenin öncülük ettiği ve Sur ile Cizre´deki operasyonlarla ilgili başlatılan imza kampanyasına değindi.

Bu kampanyaya üniversiteden hiçbir akademisyenin destek vermediğini dile getiren Rektör Polat: Hiçbir demokratik ülke ayrılıkçı teröre desteği ve kendi güvenliğine saldırıyı meşru göremez dedi. Konuyla ilgili Üniversitelerarası Kurul´un açıklamasının net olduğunu da dile getiren Rektör Polat: Bin 128 akademisyenin Sur ve Cizre operasyonlarına karşı imza kampanyasına katılımı söz konusu kampanyaya üniversitemiz akademisyenleri destek vermemiştir.

YÖK ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının durumu değerlendiren açıklamaları mevcuttur. Gerekli değerlendirmeler kendileri tarafından yapılmaktadır. Nitekim Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere de yer verilmiştir: Bu bildiri, sadece imzalayan bir grup öğretim elemanının kanaatini ifade etmekte olup Türk Yükseköğretim sisteminde çalışmakta olan yüz elli bin den fazla akademisyenin görüşlerini asla temsil etmemektedir.

Akademik özgürlük, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edilemez.´ Akademik özgürlüklere saygı duyan hiçbir demokratik ülke ayrılıkçı teröre desteği ve kendi güvenliğine saldırıyı meşru göremez şeklinde konuştu. 

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri