Muş’ta yaz tatili sebebiyle iki aydan beridir büyük bir durgunluk yaşayan esnaflar, ramazan ayı ve okulların açılması sebebiyle işlerinde hareketlilik başladığını söylediler.
Her yıl yaz mevsiminde Muş’ta ticaretin önemli bir durgunluk yaşadığını ve bu durgunluğun iki veya üç ay sürdüğünü belirten esnaflar, bu yıl işlerin ramazan ayı ve okulların açılması ile birlikte daha hızlı bir şekilde açılacağını kaydettiler. Yaz tatili ile birlikte Muş’taki esnaflarında adeta tatile girdiğini söyleyen esnaflar, “Muş’ta ticaret memura endekslidir. Yaz tatilinde okulların tatile girmesi ile birlikte bir çok vatandaş tatile gidiyor, öğretmenler memleketlerine gidiyor ve yabancı memurlar tatile çıkıyorlar. Bu sebeple ticarette önemli bir durgunluk yaşanıyor” diye konuştular.
Okulların gelecek hafta içerisinde açılması ve bu hafta içerisinde Ramazan ayının başlaması ile birlikte ticarette bir hareketliliğin başladığını söyleyen esnaflar, “Bu haftadan sonra esnafın işleri açılır. Ramazan ayı, okulların açılması ve kış hazırlığı sebebiyle esnaflar iki aylık uzun bir sürenin ardından yeniden para kazanabilecekler. Yaz tatilinde bir çok esnaf cepten yer ve çok zor bir dönem geçirir. Bir çok esnaf çek ve senedini ödemekte güçlük çeker. Ama bu yılda zorlu bir tatil dönemi geride kaldı” şeklinde konuştular.
Yaz tatili sebebiyle esnafın zorlu bir dönem geçirdiğini kaydeden Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, “Muş esnafı adeta memur gibidir. Yaz tatilinde zorlu bir dönem geçirir. Bu yılda esnaflar zorlu bir dönemi geride bıraktı. Okulların açılması ve ramazan ayının gelmesinin ticarette bir hareketlilik yaşatmasını bekliyoruz. Sıkıntılı bir dönemden sonra ticarette oluşacak hareket esnafın rahat bir nefes almasını sağlayacak” şeklinde konuştu. NULL