Skip to main content

Polis-Telekom el ele

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Emniyet Müdürlüğü ve Türk Telekom tarafından yaptırılan MOBESE’nin açılışı yapıldı. Muş’un belirli bölgelerine yerleştirilen güvenlik kameraları artık kentin dört bir tarafında olup bitenleri kayıt altına alacak.

Muş Emniyet Müdürlüğünde düzenlene açılış törenine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Ağır Ceza Reisi İbrahim İlhan, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Burada iki önemli hizmeti açmak için bir aradayız. Birincisi MOBESE, diğeri ise karşınızda duran araçlar. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün, polis teşkilatımızın çok eski araçlarla çalıştığı ve o eski araçlara da zaman zaman benzin bulmakta zorluk çektiği tarihler bize uzak değil. O günleri üzülerek hatırlıyoruz. Ama biz hükümet olarak şuna çok önem verdik, polis teşkilatımızda bugün eski araç bulamazsınız. Zaten dikkatinizi çekiyordur. En yeni Dijital sistemleri kullanıyoruz. Polislerimiz çok daha iyi imkanlarla çalışıyor. Polis teşkilatımız dünyanın en son teknolojilerini kullanmaktadır. Olay aydınlatmada en iyi ve en çabuk sonuç elde eden teşkilatların başında emniyet teşkilatımız gelmektedir” dedi.

BAKAN’DAN POLİSLERE UYARI
Polislerin vatandaşlara karşı davranışlarına dikkat etmesi için uyarılarda bulunan Bakan Atalay, “Sevgili polis arkadaşlarım, hukuk içinde kalın ve vatandaşımıza mutlaka iyi davranın. Vatandaşımıza asla ve asla kötü davranmayın. Biz hepimiz vatandaşın hizmetindeyiz. Vatandaş güvenli ve huzurlu, özgürce yaşasın, diye hizmet yapmaktayız. Toplum destekli polislik projesi kapsamında vatandaşlarımıza nasıl davranılması gerektiği konusunda çalışmalarımız çok güzel şekilde devam etmekte, trafik polislerimiz yine vatandaşlarımıza nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitimlerden geçirildi. Polisimiz ile vatandaşlarımız arasında güzel bir anlaşma ortamı oluşmuş olması bizleri oldukça mutlu etmektedir” diye konuştu.

Yeni hizmete açılan çalışmalarda birinin MOBESE olduğunu kaydeden Bakan Atalay, “Güvenlik alanından gelişen, dünyada çokça kullanılan yeni teknolojilerden bir tanesidir. Kent bilgi sistemi, kent güvenlik sistemidir. Bunun çok özellikleri vardır. Başarılı genel müdürümüzün de ifade ettiği gibi çok önemli iki fonksiyonu vardır. Bir, önleyici kolluğa en önemli destektir. Muş’lu kardeşlerim şunu bilsinler, artık Muş ilimizin girişi çıkışı, ana arterleri, ana caddeleri, kavşakları, yoğun iş alanları, MOBESE kameraları ile denetlenmektedir. Herkes huzur ile yaşayacak, hiç kimse kimseyi rahatsız etmeyecek, esnafımız hırsızlık olayları ile muhatap olmayacaktır. Bu başlı başına bir çaldırıcılıktır. Çağdaş güvenlik anlayışı da budur. Suçu işlenmeden önce önlemek en temel hedeftir. MOBESE sistemi bize bu konuda çok büyük imkan sunmaktadır. Olayların, aydınlatılmasında, faillerin bulunmasında en büyük etkenlerden bir tanesi MOBESE sistemidir. Yargı açısından da çok büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

PLAKA OKUMA SİSTEMİ
Bakan Atalay konuşmasına daha sonra şöyle devam etti; “Özellikle şehrin giriş çıkışlarında her giren çıkan aracın plakası, MOBESE sisteminde yer alan plaka okuma sistemi sayesinde kontrol edilebiliyor. 5 ile 10 saniye arasında tüm araç plakalarını okuma özelliğine sahiptir. Bu araçların suça karışıp karışmadığını, çalıntı olup olmadığını, yoksa herhangi bir olup olmadığını belirler. Bir başka husus, emniyet teşkilatına mensup araçların günün herhangi bir saatinde nerede olduğu ile ilgili bilgileri anbean takip edebilme fırsatı tanır. Bu takip sayesinde, meydana gelen herhangi bir olayda o bölgeye en yakın ekibimiz hangisi ise bunu bilir ve o ekibimizi hemen olay mahalline intikal ettiririz. MOBESE böylesi patrik imkanlar sunan bir sistemdir. Ben 2007 yılının Ağustos ayında göreve başladığım zaman sadece İstanbul’da MOBESE sistemi vardı. Şu anda tüm illerimizde MOBESE sistemi kurulumu bitmek üzere, 40’a yakın içlemimizde MOBESE sistemi kurma çalışmalarında son aşamaya gelinmiş durumda. Tabi bu ilçelerimiz, turizm bölgesi olan ilçelerimiz, giderek diğer ilçelerimizde de MOBESE sistemi kurma çalışmalarına devam etmekteyiz. 220 bin mensubu bulunan polislerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Polis eğitiminde bizim için önemli olan iki unsur vardır. Birincisi hukuk, ikincisi insan faktörüdür. Hizmet ettiği kitle insandır, bunu iyi bilecek; insanca davranacak ve hukuk çerçevesinde davranacak. Türkiye bir hukuk devletidir, daima hukuk çerçevesinde hareket edilmesi gerekmektedir. Buraya gelmeden önce eski bir polis merkezini ziyaret ettim. Orada yeni polis merkezinin çalışma sistemini gördüm. Orada yeni binanın iç dizaynını, polis arkadaşlarımın vatandaşa nasıl hizmetler verdiğini de gördüm. Burada sayın Valimize, emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum. İçişleri bakanlığı olarak 2009 yılını polis merkezi yılı ilan etmiştik, Türkiye’de şu anda bulunan bin 320 polis merkezimizin hepsi yenilendi. Hepsinin binası ya değiştirildi, ya da tadilattan geçirildi. Bütün polis merkezlerimize, kamera sistemi getirildi. Bütün nezarethanelerimiz yenilendi. Eğer vatandaşımız polis merkezinde göz altına alınırsa hepsi kameraya kayıt ediliyor. Hem vatandaşımızı koruyoruz, hem de haksız suçlamalardan polisimizi koruyoruz. 40 bin polisimizi eğittik. Polis merkezlerinde görev yapan 40 bin polisi yeniden eğitimden geçirdik, buraya gelen vatandaşımıza nasıl davranması gerektiğini öğrettik, zanlıysa, şüpheli ise nasıl davranılması gerektiğini öğrettik. Biz her halükarda vatandaşımıza hizmet etmek için varız. Bu duygu ve düşüncelerle, MOBESE sistemi ve yeni araçlarımızın emniyet teşkilatına ve Muş’lu kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca alt yapı çalışmalarını yapan Türk Telekom’a da teşekkür ediyorum”.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu Tarafından MOBESE’nin açılışı yapıldı. Heyet daha sonra MOBESE sitemlerini inceledi. Bakan Atalay, MOBESE sayesinde tespit edilen olaylar hakkında bilgi aldı. Şu ana kadar trafik kazası, bıçaklı saldırıya teşebbüs olaylarını kaydeden görüntüleri Baka Atalay izledi. Emniyet Müdürlüğünün şeref defterini imzalayan Bakan Atalay’a Muş Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz tarafından plaket verildi.
Bakan Atalay ve beraberindekiler daha sonra pasaport şubesinin açılışını yaparak buradaki görevlilerden bilgi aldı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri