Skip to main content

Polis, dolandırılmasına mani oldu

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin dikkatli çalışmaları vatandaşı dolandırıcıların kurbanı olmaktan son anda kurtardı.

Dolandırıcıların kancayı taktığı vatandaşların yakınlardan alınan bilgilere göre, önceki gün adı açıklanmayan bir vatandaşı arayan dolandırıcılar verdikleri hesap numarasına para yatırmalarını istediler.

Dolandırıcıların yönlendirmesi ile evden ayrılan vatandaş, hesabındaki parayı çekmek için bankaya gitti. Bu sırada evdeki yakınları tarafından yapılan ihbarla hareket geçen polis, filmleri aratmayan bir operasyonla vatandaşı arama çalışmaları başlattı. Kısa sürede bir bankadan para çektiği anda vatandaşı bulan polisler, dolandırıcıların istediği hesaba parayı yatırmaması yönünde kendisini ikna ettiler.

Daha önce Muşta bazı vatandaşları dolandıranlar bu kez polisin titiz çalışması ile emellerine ulaşamadılar. Emniyet yetkilileri vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

Yetkililer, Günümüzde geleneksel suç türleri gelişen teknolojiyle birlikte değişim göstermektedir. Dolandırıcılık da bu süreçte değişim gösteren bir suç türüdür. Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep etmektedirler veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talebinde bulunmaktadırlar. Emniyet Genel Müdürlüğü diğer suçlarda olduğu gibi telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam etmektedir dediler.

Bu kapsamda, EGM tarafından vatandaşların cep telefonlarına belli aralıklarla Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. POLİS www.asayis.pol.tr-155 , Hiçbir Polis, Savcı ve Kamu Görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez mesajları gönderiliyor.

Vatandaşların dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunan yetkililer açıklamalarında, Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155i arayın.www.asayis.pol.tr şeklindeki bilgilendirme ve uyarı mesajları gönderilmektedir. Özellikle Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü personeli tarafından halkın yoğun olduğu yerlerde bilgilendirici broşürler dağıtılmakta, afişler asılmakta ve stickerlar yapıştırılmaktadır. Ayrıca, bazı illerimizde il Müftülükleriyle görüşülerek, vaazlarda telefon dolandırıcılığı konusunun anlatılması sağlanarak vatandaşlarımız bilgilendirilirken, resmi internet sayfalarımızda da gerekli uyarılar ve bilgilendirmeler güncellenerek yayınlanmaktadır. Yapılan bilgilendirme çalışmaları ve konunun medyada sıkça işlenmesi sonucunda da, benzer olaylarn azaldığı tespit edildi. Bu bağlamda aşağıda yer alan hususların vatandaşlarımız tarafından bilinmesinde fayda bulunmaktadır: Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz (Polis ve Jandarma) hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmezler. Operasyonel bir faaliyet içerisine halkımız hiçbir şekilde dahil edilmez. Halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, telefonla ulaşılsa bile muhakkak suretle ya şahsın ikametinde, işyerinde ya da polis, jandarma karakolunda yüz yüze görüşülür. Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var gibi kelimelere itibar etmemeli, hiç kimseye kimlik bilgileri, TC kimlik numaraları, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerini vermemelidirler. Kaynağını bilmedikleri hiçbir havale ve EFTyi kabul etmemelidirler. Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesiduysalar bile itibar etmemelidirler. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 – 156yı arayarak bilgi vermelidirler ifadelerine yer verdiler.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri