Skip to main content

Özün’den 1 kasım değerlendirmesi

Muş Haber Fotoğrafı

Yaklaşık 30 yıldır Almanyada bulunan ve sürekli Türkiyeye sağlık, eğitim ve kültürel alanda çalışmalarda bulunan Almanya Muş Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MUKYAD) Başkanı Remzi Özün, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle bir açıklama yayınladı. Yeniden halkın hür iradesini alarak iktidara giden AK Partiye büyük görevler düştüğünü belirten Özün, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki gurbetçilerin dört gözle beklediği kardeşlik ve barış projesinin yeniden hayat bulmasını istedi. Herkesin seçim sonucuna saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Özün, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri ülkemize, halkımıza hayırlara vesile olmasını diler; barışın, kardeşliğin esas aldığı bir iktidarın oluşmasını temenni ederiz. Bütün partilerin ülke sorunlarını tekrar gözden geçirmelerini, ortak bir akıl ve komisyon oluşturmalarını, barışın ve kardeşliğin esas alındığı bir çözüm sürecinin başlatılması konusunda 4 partiye büyük görevler düşmektedir dedi.

Bu ülke, artık gözyaşı, nefret istememektedir diye kaydeden Özün, Biz 6 aylık zarfta iki seçim yaşadık. Sanki bu ülkenin hiçbir sorunu yokmuş. Tatbiki her kanunsuzlukların, yolsuzlukların üzerine gidilmelidir. Ama en büyük sorun olan Kürt sorunu, etnik ve mezhepsel sorunların konuşulmadığı gibi var olan barış ve kardeşlik sürecinin 4 ayağını kırarak seçime gittiler. Yüzlerce polisimiz, askerimiz, dağdaki evlatlarımız, sendikacılarımız, bürokratlarımızın canına mal ederek seçime gittik. 7 Haziran ve 1 Kasım sürecinde işlenmeyen ülke çarkını maalesef işletmediler. Cenazeler taşıdılar, zamanlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde değil, cami avlularında geçirdiler. Farkındaysanız uzun yıllardır bütün görüşlerimde hep aynı söylemleri söylüyorum; barış diyorum, savaşların çözüm olmadığını söylüyorum. Çözümün barış, barışın ortak aklı kardeşlik ve sevgidir diyorum, tahammüldür diyorum. 1 Kasım seçimleri sonucunda bu halklar istikrar, barış ve kardeşlik isteyerek iradesini sandığı yansıttı. Tüm oluşumlara kapısını kapatan partileri cezalandırdı. Temennimiz, isteğimiz buzdolabında olan çözüm sürecini tekrar çıkarıp hayat vermeli ve bu akan kan durdurulmalıdır dedi.

HDP ARTIK POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ, KÜRT SORUNUNA ODAKLANMALIDIR

Bütün siyasi partilerin iktidar uğruna halka zulüm etmemesi gerektiğinin altını çizen Özün, HDPnin de artık politikasını gözden geçirmelidir. Politikası saray olmamalıdır, 17 Aralık olmamalıdır. Bütün enerjisini Kürt sorununa verip o noktaya odaklanmalıdır. Almanyada saray gibi onlarca saray var. Almanyada kimse bunları konuşmuyor. Konuşulan demokrasidir, ekonomidir, insan hakları ve sosyal yaralardır. Bu ülkede binlerce evlatlarımız ölürken bunlar konuşulmamalıdır şeklinde konuştu.

ÖCALANIN NEVRUZ BAYRAMI SÖYLEMLERİ ESAS ALINMALI

Barış ve kardeşlik yolunda İmralı mesajının esas alınması ve tekrar sürecin başlatılması temennisinde bulunan Özün, Sayın Abdullah Öcalanın Nevruz Bayramında okutulan barış ve kardeşlik mesajının ne kadar önemli olduğunu, bu çatışma sürecinde anlamış olduk. Derhal barış masası kurulmalı, 4 parti bu masada yer almalıdır. Tekrar sorunun çözümü için Sayın Öcalanın nevruzdaki söylemleri esas alınarak zaman kaybetmeden polisimiz, askerimiz, insanımız ve dağdaki gençlerimiz ölmeden başlatılmalıdır. Tekrar 1 Kasım seçimimin halkımıza, ülkemize hayırlara vesile olması dileğiyle barış ve kardeşlik getirsin şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri