Skip to main content

Özgür derden Halep saldırılarına tepki

Muş Haber Fotoğrafı

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür Der), Halepte sivillere yönelik düzenlenen saldırıları lanetleyerek insanlık suçunun işlendiğini açıkladı.

Belediye meydanında bir araya gelen Özgür Der Muş Şubesi üyeleri, tekbirler getirerek Halepte yaşanan katliamlara tepki gösterdiler. Sloganların atıldığı açıklamada Halepte katledilen çocukların fotoğraflarının bulunduğu dövizler açıldı. Özgür Der Muş Şubesi üyelerinden İkram Filizin dua okumasından sonra Murat Kayacan, basın açıklamasını yaptı. Rusya ve Esed! Halepte ne zaman kana doyacaksınız? diye ifade eden Kayacan, Epeydir Halepte yaşanan katliamlara, insanlık suçuna dünyanın sessiz kalması karşısında Muştaki Müslümanlar olarak tepkimizi göstermek, büyük oranda Rus-İran destekli Esed zulmünü lanetlemek ve Halepteki kardeşlerimizle dayanışmak ve İslam beldesi olan Suriyeden yükselen feryadı paylaşmak için bizi burada, bu saatte bir araya getiren alemlerin Rabbi olan Allaha hamdolsun. Suriyenin Halep kenti özellikle son 12 gündür yoğun bombardıman altında. Kentin muhalif bölgelerini kontrolü altına almak isteyen rejim ve Rusya özellikle sivillerin hayatını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu merkezleri bombalıyor. Hastaneler, ekmek fırınları, şebeke suyu dağıtım tesisi ve hatta kurtarma ekiplerinin merkezleri hedef listelerinin başında geliyor dedi.

Rejimin kuşatması altında yaşayan yaklaşık 300 bin sivile sadece 8 sahra hastanesinin hizmet verildiğini ve geçen hafta iki hastanenin daha bombalandığını ifade eden Kayacan, Savaştan önce 17 bin doktorun olduğu Halepte sadece 30 doktor kaldı. 100 bin çocuğun yaşadığı tahmin edilen kentte sadece bir jinekolog ve 2 çocuk doktoru var. Yaralıları ve ölüleri enkaz altından kurtarma çalışmalarını yürüten Beyaz Kasklar timleri bile hedefte. Son 12 günde bu sivil savunma timlerine ait 3 merkez havaya uçuruldu. Bu saldırılardan sonra çok sayıda ambulans, iş makinesi ve itfaiye aracı yok oldu ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan bu katliamları yapmakta dünyanın müstekbirlerine taş çıkartan ve onlardan daha zalim bir tutum içinde olan mezhepçi İranın yaptıklarını da ibretle izlemekte olduklarını ifade eden Kayacan, Ve bizler bugün burada bütün dünyaya şöyle haykırıyoruz: Ey Rusya, ey Amerika, ey ikiyüzlü Avrupa ve ey reel politika girdabına batmış işbirlikçi bölge devletleri! Sizin demokrasi ve insan hakları söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir. Sizler bir kez daha dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduğunuzu dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriyenin dört bir yanında ve Halepte döktüğünüz kanlar, sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek inşallah tarihe şahitlik edecektir. Ey dünyanın mazlum ve mustazaf halkları! Rusya ve İran destekli Esedin katil çetelerine ve onların yerli işbirlikçilerine zulüm ile abad olunamayacağını göstermenin vakti gelmedi mi? Diğer taraftan bu zulümlere maruz kalan Halepli kardeşlerimize de diyoruz ki: Ey hürriyet sevdalısı ve yalnız Allaha kulluğu seçmiş onurlu kardeşlerimiz! Düşman bize ne yapabilir? Biz cenneti yüreğimizde taşıyoruz şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra Özgür Der üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri