CHP heyeti Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti. MTSO Başkanı Şihmus Sinecem ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan CHP heyetine Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlık etti. İl Başkanı İsmail Adanur’un da katıldığı ziyarette Muş’un sorunları ile ilgili fikir alışıverişinde bulunuldu.
Muş Şeker Fabrikasında bazı görüşmeler yaptıktan sonra Ticaret ve Sanayi Odasına geldiğini belirten Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine tepki gösterdi. Muş’ta sanayinin yok denecek derece az olduğunu, Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ile Muş’un ekonomik açıdan çöküş yaşayacağını ifade eden Ağbaba, “Fabrikalar A ve B portföy olmak üzere 2 guruba ayrılmıştır. Muş ise A portföyündedir. Muş dahil olmak üzere Erzincan, Elazığ ve Ağrı fabrikalarının özelleştirilmesi için uğraş veriliyor. Buna benzer özelleştirmeler halkın zararına, birilerinin yararına olmuştur. Özelleştirme hiçbir zaman halkın yararına olmamıştır. Arıtması yeni yapılmış, toplam bin kişinin istihdam edildiği, 8 bin 500 ailenin ekim yaparak geçimini sağladığı ve her alanda ekonomik olarak fayda sağlayan bir fabrikanın satışının kime faydası olacak. Eğer şeker fabrikası satılırsa bilinsin ki Muş halkı ve esnafı açlıkla karşı karşıya gelecektir. Muş şeker fabrikasının satılması bir cinayettir. Buranın satışını desteklemek de cinayete ortak olmaktır. Bu fabrikanın satışını istemek Muş’a ihanet etmektir. Bu nedenle Muş bu fabrikaya sahip çıkılmalıdır. Hem iktidar hem de muhalefet bu fabrikaya sahip çıkmalıdır ve bu satış önlenmelidir” dedi.
Kamu Personeli Seçme Sınavının yeniden sözlü mülakat sistemine geçmesi yönünde çalışmalar olduğunu ve bu çalışmaların hayata geçirilmesi halinde iş umudu olan birçok kişinin hak kaybına uğrayacağını savunan Ağbaba “özellikle kalkınma ajanslarının kurulması taraftarıyım. Kim tarafından kurulursa kurulsun bu doğru bir girişimdir. Biz bunu destekliyoruz. Bir diğer konu ise Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’dir. Bunun sayesinde de herkes eşit sayıldı ve bu sistem kimsesizlerin kimsesi oldu. Bunda da fayda buluyorum. Bunu da hayata geçirenlere teşekkür ediyoruz. Yalnız bu sistemin de mülakata dönüştürülmesi yeniden adamcılığı meydana getiriyor. Kısaca artık KPSS’de özelleştirmeye doğru gidiyor. Bunlar yanlış hamlelerdir. Bunlar doğru değildir. Kimsesizlerin de bu sınav sayesinde iş bulması ümidi varken bu sistemin mülakata dönüştürülmesi yanlıştır. Ben şahsen özelleştirme taraftarı değilim ve desteklemiyorum” diyerek hükümeti eleştirdi.
Muş’a ekonomik katkı sağlayan birçok kurumun ya kapandığını ya da özelleştirildiğini belirten Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem ise “Muş’un daha önce sanayisine büyük katkılar sunan Barit Fabrikası vardı ve oda kapandı. TİGEM vardı ona özelleştirildi ve şuan sadece ciddi yatırım olan Muş Şeker Fabrikası var. Bunların dışında Devletimizin oluşturduğu Kalkınma Ajanslarının destekleri ile yeni yeni sanayi alt yapısı oluşturuluyor. Burada sanayiye dönük büyük bir potansiyel yok. Daha çok tarım ve hayvancılığa dayanan bir potansiyel var. Tabi herkes gibi bizde ilimizin kalkınmasını canı gönülden istiyoruz ve bunun için gayret ediyoruz. Şuan Ekonomi Bakanımız olan Sayın Zafer Çağlayan’ın daha önce görev yaptığı Sanayi Bakanlığı döneminde ilimizde yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların başında Malazgirt ilçemizde yapılıp hayata geçen 11 adet fabrika binası ve şuan faaliyete geçen eski tekel dolarıdır. Bu yatırımlar hem ilimize sanayi anlamında hem de istihdam alanında ciddi bir katkı oldu” diye konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi