Skip to main content

Öz finans iş yardımlarını sürdürüyor

Muş Haber Fotoğrafı

İlimizde eğitime katkıda bulunmak amacıyla bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştiren Öz Finans İş Sendikası, İlyas Sami Ortaokulunda kütüphane oluşturdu. 2 bin kitap ile 5 bilgisayarın bağışlandığı kütüphanenin açılışına; İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Halk Bankası Muş Şube Müdürü İsmail Acem, Öz Finans İş Sendikası Muş İl Temsilcisi Mehmet Akif Özer, Okul Müdürü Sıracettin Koçlardan, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı. Kurdele kesilmesiyle yapılan açılışın ardından bir konuşma yapan Öz Finans İş Sendikası Muş İl Temsilcisi Mehmet Akif Özer, 2011 yılında başladıkları eğitim aşkıyla bugüne kadar birçok okula yardımda bulunduklarını kaydetti. 60 üniversite öğrencisine giyim, 3 öğrenciye ise burs sağladıklarını ifade eden Özer, bugüne kadar 3 bin öğrenciye kırtasiye ve kitap yardımı yapıldığını da belirtti.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin iyi bir eğitim alabilmeleri amacıyla yardım çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Özer: 2011 yılında 1 defter 1 kalem bir kamyon dolusu Defter kaleme dönüşsün sloganıyla çıktığımız yardım kampanyalarımıza her yıl devam ettik. Bu kapsamda geçen yıla kadar 80 okula MEB onaylı 100 temel eser seti, 60 üniversite öğrencimize giyim yardımı, 3 öğrencimize burs, 3000 e yakın öğrenci kardeşimize kırtasiye yardımında bulunduk. Çünkü biz eğitime önem veriyoruz. Gelecek nesillerimizin ancak sağlam bir eğitim öğretim sistemiyle vatanına milletine hayırlı nesiller olarak yetişebileceği inancına sahibiz. Harizminin, Farabinin, İbni Sinanın, İbni Haldunun, Akşemsettinin, Mimar Sinanın torunlarıyız biz şeklinde konuştu.

Okumaya verdikleri önemle 2015 yılında 6 okula bilgisayar ve bir okula ise kütüphane yardımı yaptıklarına da değinen Özer: Atalarımız aldıkları eğitimle bilim dünyasına binlerce katkı sağlamışlardır. En güzel ve en güncel örneklerimizden biri de bu yıl kimya dalında DNA onarımı çalışmasıyla Nobel Ödülü alan Aziz Sancardır. Bizlerin düşüncesi öğrenci kardeşlerimizin de çalışmalarıyla geleceğin bilim insanları olmasıdır. İslam Dininin ilk öğretisi Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed Mustafaya (SAV) İkra yani oku olmuştur. Okumaya önem veriyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin okumaları için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu doğrultuda Sendikamız Genel Başkanı Sayın Ahmet Eroğlunun talimatı ve destekleriyle bu yıl 6 okulumuza bilgisayar 1 okulumuza kütüphane ve 6 okulda başarılı 250 öğrencimize ve şehit gazi çocuklarına kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Sendika genel başkanımızın hepinize en içten duygularla selamlarını ve başarı dileklerini iletmek isterim dedi.

Son 13 yılda ilimizde derslik sayısının 5 bin civarına yükselmesini sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğluna teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Özer: Bu kampanyada bizden desteklerini esirgemeyen sendikamız Genel Başkanı Sayın Ahmet Eroğlu, Genel Sekreterimiz İrfan Kemal Karatosun, Muş Milletvekilimiz Mehmet Emin Şimşeke, Banka Şube Müdürlerimize ve Satılmış Nalbant Beye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız ifadelerini kullandı.

Öz Finans İş Sendikası ve Halk Bankasının eğitime verdikleri desteğin takdire şayan olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise: Bugün İlyas Sami İlk ve Orta Okulumuzda kütüphane açılışındayız. Halk Bankası çalışanları ve Öz Finans İş Sendikası tarafından bu okulumuza 5 bilgisayar, 2 bin kitap ve 50 öğrencimize kitap, kırtasiye yardımı yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Banka yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür ediyoruz. İlyas Sami Okulumuzda bilgisayarlı güzel bir kütüphaneye kavuşmuş oldu. Öğrencilerimiz burada faydalanacaklar. Hem güzel bilgisayara girip bilgi edinecekler, kitap okuyacaklar. Dolayısıyla bu emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okul kütüphanelerimiz çocuklarımızın gelişiminde çok önemlidir çünkü okuyup kendilerini geliştirmek, kültürel gelişimlerini, okuma alışkanlıklarını kazandırmada çok önemli. Bu bağlamda Halk Bankası yönetici ve çalışanlarına, Öz Finans İş Sendikamızın çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi. Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen Halk Bankası Muş Şube Müdürü İsmail Acem de yardımlara ilişkin açıklamasında: Halka Bankası Genel Müdürlüğü ve Öz Finans İş Sendikasının eğitime yönelik katkıları devam edecektir. Bundan sonra birkaç okula daha bilgisayar, araç-gereç yardımı yapacağız. Gelecekte de yağacağız yeter ki çocuklarımız okusun. Sayın Milli Eğitim Müdürümüze ve eğitim camiasına teşekkür ederiz ifadelerine yer verdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri