Skip to main content

Oylara müdahale edilmesi mümkün değildir

Muş Haber Fotoğrafı

Muş yerel seçimlere hazırlanıyor. İl Seçim Kurulu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, tüm tedbirlerin şimdiden alındığını belirtti.

Bayar: 30 Mart 2014 tarihinde Muş merkez, ilçeleri ile köy ve beldelerinde mahalli idareler seçimi yapılacaktır. Muş merkez, ilçeleri ve beldelerde belediye başkanlığı seçimi köy ve mahallelerde ise muhtarlık seçimleri, il genelinde ise İl Genel Meclisi seçimleri yapılacaktır.

Biz il seçim kurulu ve ilçe seçim kurulları olarak seçimlerin hukuk çerçevesinde, adaletli ve dürüst bir şekilde yapılmasından sorumluyuz, seçimlerin adaletli bir şekilde yapılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Seçimlerin güvenli ve adaletli bir şekilde yapılması için tüm tedbirler alınmıştır. Yüksek seçim kurulu tarafından uygulanan SEÇSİS sistemi son derece güvenli bir sistemdir.

Bu yıl HAVELSAN il yapılaln sözleşme gereğince, sistem yeniden baştan ele alınmış ve güçlendirilmiştir. Sistemin kapasitesi ve güvenliği arttırılmıştır. Dışarıdan bu sisteme ulaşmak kesinlikle mümkün değildir. Oylara müdahale edilmesi mümkün değildir. Türkiye’de seçimler elektronik oylama ile yapılmamaktadır. Bu nedenle sistem üzerinden oylara müdahale edilmesi mümkün değildir.

Her sandıkta 7 kişi görev yapmakta, bunların 5 tanesi son milletvekili seçimlerinde en çok oy alan siyasi parti temsilcilerinden oluşmaktadır. Diğer 2 tanesi ise kamu görevlisi olan memur üyelerdir. Ayrıca sandığın önünde diğer partilerin temsilcileri de gözlemci olarak bulunabilmektedirler. Seçimin işleyişi ile ilgili olarak bilgi vermek gerekir ise, sandık kurulları torbaları alır, sandık kurulu olarak sandığa koyar, kaç zarf, kaç oy pusulası var, tutanağa tek tek işler. Sandığı kapatır ve mühürler. Seçim sırasındaki itirazlara da 7 kişilik sandık kurulu karar verir. Daha sonra oyları paketleyip mühürleyip torbanın içine koyarlar. Sonuçlar sandığı bulunduğu yere asılır. 7 kişi astıkları ve imzaladıkları tutanağın birer örneğini yanlarına alırlar. Sandık kurulundan bir başkan ve iki üye arkadaşımız ilçe seçim kurullarına gelir.

Burada ilçeler tarafından tutulan birleştirme tutanakları YSK’na ulaştırılır. Bugün itibariyle isteyen herkes Yüksek Seçim Kurulu sitesine girmek suretiyle oy kullandığı sandıkta kimin ne kadar oy aldığını görebilir. Ayrıca tutanaklar da internet sitesine konacak. Vatandaş ve siyasi partiler birleştirme tutanağıyla birlikte hangi sandıkta kaç oy aldığını görebilecekler dedi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri