Skip to main content

Otogar düzenleniyor

Muş Haber Fotoğrafı

Otogar yıkılarak, yeniden düzenlenecek. Malatya modeli yeni otogar binası yapılana kadar, mevcut otogar yıkılarak, modern hale getirilecek. Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ve otobüs firma sahipleri yaptıkları toplantıda el sıkışarak, yeni düzenlemeye evet dediler.
 
Şehre çirkin bir görünüm veren otogar için toplanıldı. Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, otobüs firma sahipleri ve otogar esnafı, Gar Lokantasında yaptıkları toplantıda mutabakata vardılar. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda, mevcut otogar binasının yıkılarak, geçici modern bir otogar binasının yapılmasına, Malatya modeli otogar binası yapılana kadar, firmaların burada hizmetlerine devam etme kararı alındı. Toplantıda, tüm firma sahiplerinin imzalarının alınması da dikkat çekti. İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri ve Amirleriyle katıldığı toplantıda, otogarın kendilerini huzur, asayiş ve trafik yönünden ilgilendirdiğini, bu konuda neler yapabileceklerini, karşılıklı fikir alışverişiyle değerlendireceklerini ifade etti. Acaröz, Muş’ta insan taşımacılığı yapan firmalarla görüşerek, otogarımızda varsa sorun, sıkıntı onları gidermek için burada olduklarını, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini, kendilerinin üzerine düşen ne varsa yapacaklarını söyleyerek, bu toplantının amacının fikir alışverişinde bulunmak ve tanışmak olduğunu vurguladı. Acaröz: “Biz polis ailesi olarak, en üst makamdan en alt makama kadar, Muş halkına hizmet için varız. Muş halkı olduğu için biz varız. Vatandaşın memnuniyeti bizler için önemlidir. Karşılıklı görüş alışverişi olmadıkça, hiçbir şey olmaz. Bu toplantıyı ilk defa yapıyoruz” dedi.
 
“BURASI HAZ ETMEDİĞİM BİR OTOGAR”
Belediye Başkanı Necmettin Dede, göreve geldiği günden beri, burayı haz etmediği bir otogar olarak niteledi. Herkesin kendi üzerine düşeni yapmadıkça, burada işlerin yürümesinin mümkün olmadığını belirten Dede, kendilerinden önceki Belediyelerin vermiş oldukları yanlış kararlar olmasaydı, bugünkü terminalin bu durumda olmayacağını ifade etti. Dede: “Eğer bir müessesenin tuvaleti iyi değilse, değerlendirme ona göre yapılır. Her yerde Belediye yerini kiraya verir. Şartlı verir ve zamanı geldiğinde de kiracı çıkar. Ama Muş’ta bu böyle değil. Belediye kendi mülküne sahip çıkamamıştır. Muş’un itibarını götürecek yerlerden biri terminaldir. Terminal, bir şehrin gümrük kapısıdır. Benim en ölü, en bakımsız yerim burasıdır. Benim gözden çıkardığım yerlerden birisi de terminaldir” dedi.
 
“OTORİTE ZAYIFLARSA BAŞKA GÜÇLER OTORİTE OLUR”
Belediye Başkanı Necmettin Dede, eğer bir yerde otorite zayıflarsa başka güçlerin otorite olacağına dikkat çekti. Hal esnafı, akşam saatlerinden itibaren, otogara bir ailenin gelemediğini, otogarın sarhoşlarla dolduğunu ifade ettiler. İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, bu duruma müdahale edileceğini, buradaki asayışın tam olarak sağlanacağını belirtti. Otagara traktör, minibüs ve hatta at arabalarının bile girdiğini belirten firma sahipleri, böyle bir otogarın hiçbir yerde olmadığını dile getirerek, yeni otogar yapılana kadar, mevcut otogarda mutlaka düzenlemeye gidilmesi gerektiğini ifade ettiler.
 
ANLAŞMA SAĞLANDI
Gar lokantasında gerçekleştirilen toplantı sonucunda, yeni otogar yapılana kadar, mevcut otogarın yıkılarak yeniden düzenlenmesi, yeni düzenlemeyle, firma yazıhanelerinin tek sıra halinde olması, satış büfelerinin de yeni yapılacak olan yazıhanelerin etrafında olması üzerinde anlaşmaya varılarak, firma sahiplerinden ve otogar esnafından imza alındı. Belediye Başkanı Necmettin Dede, hemen mühendisini göndererek, çalışmalara başlanacağını belirtti.
Cevat Danış
 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri