Skip to main content

Otobüs firmaları zorda…

Muş Haber Fotoğrafı


Türkiye Otobüsçüler ve İşletmecileri Federasyonu (TOFED) Derneği Muş Temsilcisi ve Muş Yolu Otobüs Firması Müdürü Rüstem Sayım, Muş ve Van otobüs firmaları arasındaki rekabet sebebiyle otobüsçülerin iflasın eşiğine geldiğini söyledi. Muş Belediyesi Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde İHA muhabirine açıklamada bulunan Rüstem Sayım, otobüsçülük mesleğinin bitme noktasını geldiğini ve otobüs firmaları arasında yaşanan rekabetin bitirilmesi için birilerinin aracı olup elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti. Muş’taki firmaların 50 tane otobüsünün bulunduğunu ve son günlerde 10 tane otobüsün satışa çıkarıldığını kaydeden Rüstem Sayım, “Türkiye genelindeki bütün firmalar otobüslerini yenilerken, biz rekabet sebebiyle zor günler yaşıyoruz. Bu otobüsler para kazanamadığı için satılıyor. Böyle giderse Muş’ta otobüsçülük tamamen yok olur. 400-500 bin YTL otobüse yatıran vatandaş kar etmiyorsa tabi ki satacak” dedi.


Muş’tan geçen Van’daki otobüs firmalarının ucuza yolcu götürdüğü, kendilerinin de fiyat düşürüp rekabet etmek zorunda kaldıklarını belirten Sayım, “Yaklaşık olarak bir yıldır Van otobüsleri, Van’dan boş çıkıyorlar ve yoldan yolcu toplayarak gidecekleri yere ulaşıyor. Van firmaları Muş’tan İstanbul’a 35 YTL’ye yolcu götürüyor. Esas fiyat 50 YTL’dir. Van firmalarının fiyatı düşürmesi sebebiyle biz de mecburen fiyat indirimine gittik. Biz 50 YTL’ye yolcu taşırken, Van Firmaları 35 YTL’ye götürürse kim bizim otobüsümüze biner. Mecburen biz de rekabete giriyoruz. Rekabete girdiğimizden dolayı da zarar ediyoruz. Van firmaları olmazsa Muş’un firmaları olan Muş Yolu, Yeşil Muş Ovası ve Muş Tur firmaları kendi aralarında anlaşabilirler. Van bizden istediği zaman yolcu alabiliyor. Ama biz komşu ilimiz olan Bingöl’den yolcu almıyoruz. Çünkü hem aramızda bir anlaşma var, hem de saygıdan dolayı yolcu almıyoruz. Yolda denk gelirse o ayrı bir konu. Yani Bingöl otogarına girip yolcu almıyoruz. Van firmaları ile defalarca görüşmemize rağmen yine de Muş’tan yolcu alıyorlar” diye konuştu.


Otobüs Sahibi Erhan Kaşdaş ise çok zor durumda olduklarını belirterek, “Bizim bütün emeklerimiz boşa gidiyor. Çünkü Van firmalarının yüzünden yolcu fiyatları düşüyor. Rekabetten dolayı çok zarar ediyoruz. Otobüsleri bağlasak daha karlıyız. Her seferde zararla gidip geliyoruz” dedi.

NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri