Skip to main content

Organik tarım denetimleri yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı organik tarım çiftçilerine yönelik denetimler yapıldı. Tarım Bakanlığınca yetkilendirilmiş, kontrol sertifikasyon kuruluşu personellerince yapılan denetimlerde 2 bine yakın çiftinin gerçekleştirdiği faaliyetler denetlendi.
Organik tarımı Muş’ta ilk başlatan firma olan EKOFARM proje danışmanlık şirketi bünyesinde organik tarım yapan çiftçilerin denetlendiğini belirten şirket yetkilisi Erhan Turan, hafta sonuna kadar denetimlerin devam edeceğini belirtti.
Tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerin başlıca adresi olan EKOFARM proje danışmanlık merkezinin Muş’u organik arım havzasına dönüştürdüğünü ifade eden Turan, “Herkesin bize uğramasında fayda var. Tarım ve hayvancılık alanında birçok çalışmayı tek elden yürütüyoruz.”dedi.
EKOFARM’ın AB Hibe Projeleri, Ulusal Projeler, Yerel Projeler, Organik Tarım ve Organik Gübre konularında faaliyet gösteren bir firma olduğunu belirten Turan, “Firma kuruluşundan bu yana prensip edindiği disiplinli, insani ilişkileri ön planda tutan, dostluk ve güven temeli üzerine bina ettiği, bugüne kadarki çalışmalarıyla büyük başarı ve projelere imza atmıştır. EKOFARM bünyesinde bulundurduğu projeler konusunda uzman ekibi ve yine tarımsal faaliyetlerde profesyonel kadrosuyla Muş ve çevresinde çalışmalar yapmakta sürekli getirdiği yeniliklerle bölgeye hizmet etmektedir.”dedi.
Toktaşlar Pasajındaki Proje danışmanlık ofisinde çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan EKOFARM danışmanlık şirketi yetkilisi Erhan Turan, organik tarım alanında Muş’ta bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.
Binlerce çiftçiye danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade eden Turan “Organik tarımı bölgede ilk başlatan firmalardan olan EKOFARM sözleşme imzaladığı binlerce çiftçisiyle bölgeyi organik tarım havzası haline getirmede büyük rol üstlenmiştir. Ayrıca organik tarım yapan üreticisinin verimde kaliteli ve bol ürün elde etmesi için EKOGÜBRE ile büyük kapsamlı çalışmalar yapmış üreticinin yeniliklere teşviki için yeni nesil ürünleri üreticiye kullandırarak çiftçinin organik tarımla bol, kaliteli ve sağlıklı ürünler elde etmesini sağlamıştır. Yine üreticinin haberdar olmadığı çeşitli destek ve projeleri üreticiye bildirmiş üreticinin AB ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın sağladığı desteklerle modern ve disiplinli tarım yapmasında önemli rol üstlenmiştir. Düzenlediği eğitim seminerleri, toplantı ve yerinde incelemelerle eğitim ve danışmanlıkta çiftçiye destek olmuştur. Firmamız çeşitli alanlarda hazırladığı projelerle birçok insanın hayallerini hayata geçirmiş ve geçirmeye de devam edecektir.”dedi.
“Son birkaç yıldır Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından desteklenmekle beraber Muşta “Organik Tarım Patlaması Yaşanmaktadır.” diyen Turan açıklamasına şöyle devam etti: “Tarımsal üreticinin 4/3’ü organik tarıma geçerken bu konuda büyük kapsamlı çalışmalar yürüten EKOFARM’ın rolü çok büyük. Sık sık seminerler düzenleyip organik tarım ve diğer tarımsal uygulamalar üzerine bilgiler vermekte üreticimize destek olmaktayız. Firmamıza bağlı sözleşme modeliyle üretim yapan binlerce üreticimiz ve yüz binlerce organik üretim alanımız bulunmaktadır. Organik tarım en sağlıklı tarım uygulamalarından biriyken aynı zamanda Pazar bulma ve yeni bir sektör haline gelmede büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Ne yazık ki Pazar konusunda en çok sıkıntıyı Müteşebbis firma olarak biz yaşamaktayız. Pazar bulmada sıkıntı yaşadığımız için Üreticimizin ürettiği organik ürünün şu aşamada dörtte birini ya direkt alıyoruz ya da dolaylı olarak farklı firmalara üreticiyi yönlendiriyoruz. Henüz yeni organik tarım pazarları ve organik ürünler tüketimi yaygınlaşıyor. Organik tarım ürünleri tüketiminin alışkanlık haline gelmesi için önümüzde uzun yıllar görünüyor fakat yinede şu aşamada tüketici kitle azda olsa organik ürünlerin kalitesi konusunda bilgi sahibi.
Üretici organik üretim yaparken verim kaybı yaşamıyor. Çünkü üreticinin bol ve kaliteli üretimi için ORGANİK GÜBRE’yi ve organik ilaçları bölgeye tanıttık. Böylece üretici hem kaliteli üretim yapmaya hem de bol verim almaya başladı. Gübre konusundaki en önemli etken ise organik gübrelerin etkisini kimyevi gübreler gibi kısa süreli değil de yıllarca göstermesidir. Bu sebeple üreticinin ilgisini çekiyor. 20 çeşit organik ve organomineral gübrelerle üreticimize bu süreçte en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri