Skip to main content

Öğretmenler günü kutlandı

Muş Haber Fotoğrafı

24 Kasım Öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, Kültür Merkezinde devam etti. Kültür Merkezindeki kutlamalara Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Gülay Balkaya, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı en genç öğretmenlerin temsilcisi Burcu Dilara Sert yaptı. Sert; “Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye meydana getirmek için en büyük çabayı kuşkusuz, öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle, güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren değerli meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlarım” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı: “Sizin en değerli olanınız, öğrenen ve öğreteninizdir’ kıstası hayatın her alanında kendini göstermiş, nitekim savaş meydanlarında esir düşen düşman askerlerini, okuma yazma öğretme etkinliğine sağladıkları katkıya paralel affedildikleri ikinci bir medeniyet bulunmamaktadır.

Yeni yapılandırmacı eğitim anlayışında öğretmenin rolü değişmiş, bilgiyi veren değil, bilgiye ulaşma yollarını öğreten, iyi rehberlik eden, ilgi ve istekler, yetenekler doğrultusunda çocuklarımızı bir üst öğretime ve meslek hayatına yönlendirip yetiştiren öğretmenlerimizin hak ettiği yeri alacaklarına olan inancım tamdır” dedi. Törende söz alan Vali Vedat Büyükersoy ise: “İnsanoğlu eğitimle hayatına bir gelecek hazırlar ve insan olmanın diğer yaratıklardan farklı olmanın hazzını hissini yaşar. Bunda, şüphesiz öğretmenlerin büyük katkısı bulunmakta. Dünyamızdaki gelişmeleri, değişimleri, bilgi ve teknolojideki değişimi göz önüne aldığımıza çok değerli öğretmenlerimizin, gençlerimizi yoğurdukları ve onları istikbale hazırladıkları, hepimizin kabul ettiği bir gerçektir. Dünya hızla gelişmekte ve değişmekte. Özellikle gelişen bilim ve teknoloji, dünyamızı bir köy haline getirmekte ve dünyanın en ücra köşesinde yaşanan bir hadiseyi biz anında haberdar olmakta ve bilgi sahibi olmaktayız. Böyle bir dünyada eğitimin, öğretimin, teknolojinin, bilginin üstünlüğü tartışılamaz. Bilgide ve teknolojide ileri olan toplumlar hiç şüphesiz ki, rekabet üstünlüğüne sahip olan toplumlardır.

Bunun için biz gençlerimizi sizlere emanet ediyoruz ve Ata’mızın dediği gibi gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır” dedi. Eğitimde okul, veli ve öğretmenin bir sacayağı olduğunu dile getiren Büyükersoy şöyle konuştu; “Üçü bir arada olmazsa eğitimden istenilen neticenin alınması mümkün olamaz. İşte burada özellikle yetiştirdiğimiz neslin, yetiştirdiğimiz öğretmenin, hakimin, savcının, kaymakamın ve valinin eğer toplumun arzu ettiği takdir ettiği bir ölçüde olmasını istiyorsak öğretmenlerin eğitimine, öğretmenlerin öğretmenlik bilincine ve kalitesine çok dikkat etmek gerekir. Toplumu şekillendiren, onu bugüne getiren bizim öğretmenlerimizdir. Bunun içindir ki Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’ buyurmuştur. Eğitim işte böyle önemli ve değerlidir ama eğitim ve öğretimde bir de değerler öğretimi vardır ki, onu da öğretmenlerimizin hiçbir zaman ihmal etmemesi gerekir. Kendi yapmadığı bir eylemi, kendi yapmadığı bir iyiliği öğrenciye yapmasını tavsiye etmek sonuç almak için yeterli olmayacaktır” dedi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri