Skip to main content

Öğretmenler Derneği’nden Karne Uyarısı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, yılsonu tatili ve öğrenci karneleri ile ilgili açıklama yaparak bazı tavsiyelerde bulundu. Özellikle başarısı düşük olan öğrenci velilerine uyarılarda bulunan Dernek Başkanı Asi, yılsonu tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Eğer çocuğunuzda başarısızlık varsa yapılması gereken en önemli şey birlikte oturup önce sorunun kaynağını tespit etmek gerekir. Sorunu doğru tespit edersek, çözümü çok daha kolay ve çabuk olur” diyen Asi; şunları söyledi: “MEB’in 2012-2013 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre, 61 bin 592 okulda, 17 milyon 234 bin 452 öğrenci eğitim görüyor. Bu eğitim kurumlarında toplam 832 bin 726 öğretmen görev yapıyor. Yorucu bir yılın dönem sonrasında öğrenciler de, veliler de hem dinlenme hem de gelinen başarı seviyesini değerlendirme aşamasına gelmiş bulunmaktalar. Çocuğunuzun karnesi anne-babaların da karnesi olduğu gibi aynı zamanda okulun karnesidir, öğretmenlerin karnesidir, okuldaki memurun ve diğer görevlilerin karnesidir, ailedeki diğer fertlerin karnesidir, öğrencinin okul dışı birlikte zaman geçirdiği arkadaşlarının karnesidir, kısaca bu karne öğrenci ile ilgisi olan herkesin ve hepimizin karnesidir.”

Yaz tatili ve sene sonu karneler, çocuklarımızın ders başarısını tekrar gözden geçirme ve bir durum değerlendirmesi yapma adına bize bir fırsat sunduğunu ifade eden Asi, “Tatil, aynı zaman-da bir toparlanma zamanıdır. Bu dönemde karne ve derslerdeki sonuç ne olursa olsun gevşememeli, vazgeçmemeli, yılmamalı. Nerede hata yapıldığı ayrı ayrı değerlendirilmeli. Önemli olan hataları tekrarlamamaktır. Aynı yanlışa ve hataya bir daha düşmemektir. Çocuğun, öğretmeni ile iletişim sorunu ya da arkadaşlarıyla problemleri olabilir. Anne-babalar, çocuğunu dinleyerek bu gibi olumsuz sebeplerin olup olmadığını anlar ve öğretmenle etkin bir diyalog içinde bu tür sorunlar genelde kolaylıkla çözülebilir.”şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri