Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve Aktif Eğitim Sen, Anadolu Öğretmen Lisesi önünde, öğretmenlere şiddete tepki gösterdi.
Eğitim Sendikaları, öğretmenlere yönelik şiddet eylemlerine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde öğretmenlere yönelik şiddet eylemine maruz kalan Anadolu Öğretmen Lisesi önünde toplanan eğitimciler, basın açıklamasında bulundu. Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve Aktif Eğitim Sen, basın açıklamasında bulundu. Yapılan basın açıklamasında: “Çocuklarımızı eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırıları bir kez daha kamuoyuna taşımak için bu gün buradayız. Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenlerimiz maalesef hemen hemen her gün ülkenin değişik yerlerinde saldırılara maruz kalmakta ve ne yazık ki bu saldırılar bazen ölümle bazen yaralanmayla sonuçlanmaktadır. Kamuoyunun da yakından bildiği gibi, bu sene okullar açılır açılmaz İzmir’de bir bayan öğretmenimiz, öğrencisinin saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir.
Bu hafta içerisinde ise Samsun’da bir meslektaşımız bıçaklı saldırıya uğrayıp ciddi şekilde yaralanmıştır. Bu menfur ve üzücü olayların üzerinden çok geçmeden öğretmene yönelik şiddetin son dalgası maalesef şu anda önünde açıklama yaptığımız Muş Anadolu Öğretmen Lisesinde yaşandı. Teneffüs arasında öğretmenler odasında oturan öğretmen arkadaşlarımız bir öğrenci velisinin saldırısına maruz kalmış ve birkaç arkadaşımız hafif şekilde yaralanmışlardır. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Bu olay bize göstermiştir ki, bugüne kadar gerek öğretmenlerimizin karşılaştığı gerekse toplumun genelinde gözlemlediğimiz şiddet olayları, eğer gerekli önlemler alınmazsa, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Ancak bazıları öğretmeni hepten sahipsiz zannediyor.
Böyle bir algının oluşmasında özellikle Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan ve öğretmeni değersizleştiren açıklamaların etkisi çok fazla. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin karşılıksız kalmaması için bu olayın takipçisi olacağız. Buradan bütün sorumlulara sesleniyoruz: Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız. Maalesef bu gün öğretmenlerimiz saldırılara karşı savunmasızdır.
Eğitim Öğretim Kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınamıyor, sorumluluk öğretmenlere bırakılıyor. Bu gün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması, velilerimizin ihmalkâr davranması, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün arttırmaktadır. Yetkilileri öğretmenlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmelidir. Bu önlemlerin önemli bir kısmı da eğitim yoluyla alınacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. MEB Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır. Bu gün Okullarda öğretmenlerimizin can güvenliği kalmadı. Artık OECD raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz. Değerli Basın Mensupları, Saygıdeğer Arkadaşlarım, Kimsenin yaptığı cezasız kalmamalı. Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Muş Anadolu Öğretmen Lisesindeki tüm eğitimci arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bu basın açıklamamıza katılarak mesleğine, meslektaşına sahip çıkan siz değerli katılımcılara yürekten teşekkür ediyoruz” denildi.
Muş Ovası Gazetesi


